ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τιμή στόχο 10,4 ευρώ, από 7,04 ευρώ προηγουμένως, και σύσταση αγοράς για την μετοχή των ΕΛΠΕ, δίνει η Axia Research.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Ομίλου την Παρασκευή, η χρηματιστηριακή προβλέπει κέρδη EBITDA για τον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων στα 560 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 150 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το μέρισμα, η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,5 ευρώ/μετοχή (έχει ήδη ανακοινωθεί προμέρισμα 25 σεντς και αναμένεται να δοθούν ακόμη 25 σεντς ανά μετοχή).
Όπως επισημαίνει η Axia Research, η προγραμματισμένη συντήρηση που έλαβε χώρα στο εν λόγω διάστημα σε συνδυασμό με τα μειωμένα περιθώρια διΰλισης οδηγούν σε μια εκτίμηση για μειωμένα EBITDA κατά 32,8% σε ετήσια βάση, στα 105 εκατ. ευρώ.
Το περιθώριο αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα 2 δολαρίων χαμηλότερα σε μηνιαία και ετήσια βάση, λίγο επάνω από τα 8 δολάρια ανά βαρέλι. Παράλληλα, τονίζεται ότι ο ήπιος φετινός χειμώνας περιόρισε σε ένα βαθμό τους όγκους πωλήσεων, αλλά αυτό αντισταθμίζεται σε ένα βαθμό από τις βελτιώσεις στη λειτουργική κερδοφορία στο δίκτυο διανομής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
