• Κοινωνία

    Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας στα περισσότερα μέρη – Πού αναμένονται βροχές

    • NewsRoom
    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρξουν στη νότια νησιωτική χώρα με ασθενείς βροχές στα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, παροδικές νεφώσεις θα υπάρξουν από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η ορατότητα στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Αύριο, Τετάρτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν. Από το βράδυ, στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα υπάρξει τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ