ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεύτερο αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα κατευθύνεται σήμερα προς τη Γαλλία, επιβεβαίωσε η νομαρχία της Μπους-ντι- Ρον, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο αεροδρόμιο πρόκειται να προσγειωθεί.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκεται και Έλληνας πολίτης, ο οποίος βρισκόταν στην Ουχάν.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, το αεροσκάφος αυτό μεταφέρει Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, ανάμεσά τους και εννέα Βέλγους, και αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον, όπου θα αποβιβαστούν οι Γάλλοι πολιτες.
Το βελγικό πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Μετά τη Γαλλία το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του ως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.
Μόλις οι επιβάτες αποβιβαστούν θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού τους.
Σύμφωνα με το Belga, τους ξένους πολίτες θα αναλάβουν οι διπλωματικές αρχές των χωρών τους, ενώ άμεση είναι η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας για τον Έλληνα πολίτη που βρίσκεται ανάμεσά τους.
Ένα πρώτο αεροπλάνο με επαναπατρισθέντες από την Κίνα, στην πλειονότητά τους Γάλλους, έφτασε την Παρασκευή στην Ιστρ. Οι επιβάτες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα θέρετρο διακοπών κοντά στη Μασσαλία. Δύο εξ αυτών, που παρουσίαζαν συμπτώματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- HΠΑ: Οι επιθέσεις κατά του Ιράν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής 12 δισ. δολάρια
- Ισραήλ: Θα ανοίξει ξανά το συνοριακό πέρασμα της Ράφα στη Γάζα
- Τέσσερις συλλήψεις για οπαδική βία μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στον Άγιο Δημήτριο – Βρέθηκαν σιδηρογροθιά, φυσίγγια και 300.000 ευρώ μετά από έρευνες σε σπίτια
- Το Ισραήλ σχεδιάζει να συνεχίσει τον πόλεμο κατά του Ιράν για ακόμα τρεις εβδομάδες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.