ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βρετανία εξετάζει το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν λόγω της «οξείας» μη συμμόρφωσης της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία, η Βρετανία υποστηρίζει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ) που συνήφθη το 2015 με την Τεχεράνη καθώς αυξάνονται και οι εντάσεις στην περιοχή.
Ωστόσο διπλωμάτες λένε ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες εξακολουθούν να υποστηρίζουν την συμφωνία, είναι πιθανόν να σκληρύνουν τη στάση τους. Το Ιράν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αποδεσμεύεται κι άλλο από τους περιορισμούς που του είχαν επιβληθεί με το ΚΟΣΔ μετά τον θάνατο από αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.
«Προφανώς και είμαστε δεσμευμένοι στο ΚΟΣΔ, αλλά φτάσαμε σε ένα σημείο στο οποίο η μη συμμόρφωση είναι τόσο οξεία στα πιο πρόσφατα βήματα που έκανε το Ιράν που είναι προφανές ότι θα εξετάσουμε πολύ αυστηρά τι θα γίνει στη συνέχεια», σημείωσε ο Ράαμπ.
«Θέλουμε να δούμε το Ιράν να επιστρέφει στην πλήρη συμμόρφωση», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Με +2% η ΕΤΕ, ισορροπεί η Πειραιώς
- Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών αξίας 18,6 εκατ. ευρώ με ανάδοχο θυγατρική της ΜΕΤΚΑ
- Αρχεία Έπσταϊν: Στο κάδρο και ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ – Είχε πάει στο σπίτι του χρηματιστή
- Διευκρινίσεις της Blue Star Ferries για το περιστατικό στο Καστελλόριζο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.