• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: 50 ηλεκτρικά πατίνια έβγαλαν από τα νερά του Θερμαϊκού (video+pics)

    • NewsRoom


    Πενήντα ηλεκτρικά πατίνια «ψάρεψαν» από τα νερά του Θερμαϊκού τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι της παλιάς παραλίας από το Λιμάνι έως τον Λευκό Πύργο.

    Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, που επέβλεψε την όλη επιχείρηση, εκτιμά πως τουλάχιστον άλλα 30 – 50 πατίνια είναι πεταμένα στα νερά του Θερμαϊκού, στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής. Ωστόσο, επειδή στη συγκεκριμένη διαδρομή τα νερά είναι βαθιά, μία από τις δύο εταιρίες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών στη Θεσσαλονίκη πρότεινε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να προσλάβει δύτες, ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες να στηθεί δεύτερη επιχείρηση ανέλκυσης.

    Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

    «Τα πεταμένα πατίνια που βγάλαμε σήμερα από το νερό ήταν πενήντα και ξεπέρασαν τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μόνο σ’ ένα κομμάτι, αυτό του παλιού παραλιακού μετώπου. Πιστεύω ότι ο αριθμός θα διπλασιαστεί, καθώς δεν έχουμε ελέγξει καθόλου το τμήμα της Νέας Παραλίας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Δημητριάδης.



    ΣΧΟΛΙΑ