ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 9 το βράδυ αναμένεται να φθάσει από τον Πειραιά ρυμουλκό σκάφος, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο φορτηγό πλοίο “AEOLOS” σημαίας Marshall Islands που πλέει ακυβέρνητο λόγω απώλειας του πηδαλίου του, βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής φορτωμένο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.
Κοντά στο “AEOLOS” βρίσκεται ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο, που έχει οπτική επαφή και θα επέμβει, εάν χρεαστεί διάσωση των ναυτικών. Ένα ακόμη σκάφος έχει «δεσμευτεί», για να συνδράμει, σε περίπτωση που χρειαστεί, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς καθώς πνέουν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 10 bf.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκη – Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για την Γάζα
- Χατζηδάκης για Σχέδιο Δράσης αγροτικών επιδοτήσεων: Τομή, που μας επιτρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή για τις ενισχύσεις
- Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ για την παραίτηση Σκλήκα
- Νίκος Πλακιάς: «Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου» – Η ανάρτηση του για όσα είπε ο Καραχάλιος για Καρυστιανού