ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συγκάλεσε κατεπείγουσα σύγκληση της συμμαχίας για αύριο Δευτέρα, λόγω της κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή.
Η συνεδρίαση, σε επίπεδο πρεσβευτών, θα έχει ως αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράκ μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλλες.
Οι πρεσβευτές της Συμμαχίας συνήθως συνεδριάζουν μία φορά την εβδομάδα ενώ οι υπουργοί Άμυνας των χωρών μελών συναντιούνται δύο φορές τον χρόνο.
Η αυριανή συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 15.00, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας).
Σημειώνεται πως το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από «τις αμερικανικές επιθέσεις κατά ιρακινών βάσεων και την δολοφονία ιρακινών και φίλων στρατιωτικών διοικητών», καλώντας το να καταδικάσει τις αμερικανικές ενέργειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louis Vuitton: Στο απόγειό της με το αστέρι της να λάμπει στο Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση με τους CEOs φαρμακευτικών εταιρειών για το clawback
- Ανατροπή στη Ναυτιλία: Ραγδαίες αλλαγές φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί το «φιλέτο» της Neoset στο Ψυχικό και η ιστορική ποτοποιία «Μακεδονική» στη Δράμα