Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που μετέδωσε η τηλεόραση του Ιρακ Ahad TV δείχνει τη στιγμή που ο πύραυλος του αμερικανικού στρατού πλήττει και καταστρέφει δύο αυτοκίνητα εντός των οποίων βρίσκονταν ο Κασέμ Σουλεϊμανί και άλλος ένας στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης.
Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 8 συνολικά άτομα έγινε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Το βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο αναλυτής θεμάτων άμυνας και συνεργάτης του BBC Persia, Babak Taghvaee.
Σε αυτό φαίνεται ο πύραυλος αέρος-εδάφους AGM-114 να πέφτει πάνω στο όχημα, δίπλα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Βαγδάτης.
Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, όμως αναπαράγεται από πολλά διεθνή ΜΜΕ, όπως η NY Post και η Daily Mail.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν έτοιμες για «αναλογικές αμυντικές ενέργειες» κατά του Ιράν
- Ντόναλντ Τραμπ: «Διαδικασία τεσσάρων εβδομάδων» οι επιθέσεις στο Ιράν
- ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δηλώνει ότι κατέστρεψε το αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν – Έπληξε πάνω από 1.000 στόχους
- Επίθεση στο ελληνόκτητο OCEAN Electra του Γιάννη Δράγνη στον Περσικό Κόλπο – Το 4ο δεξαμενόπλοιο που πλήττεται
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.