• Πολιτική

    Ιρανός ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε αναλογικά στις ΗΠΑ για το φόνο Σουλεϊμανί

    • NewsRoom


    Για ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ, σχετικά με τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης από αμερικανική επίθεση.

    «Πρόκειται για κρατική τρομοκρατία», κατήγγειλε ο Ζαρίφ στο αμερικανικό δίκτυο CNN αναφερόμενος στον φόνο του Σουλεϊμανί την Παρασκευή στη Βαγδάτη σε αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

    «Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στο Ιράν και ισοδυναμεί με ένοπλη επίθεση εναντίον του Ιράν. Όμως θα απαντήσουμε αναλογικά», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

    Σήμερα ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ιράν ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη εξετάζει 13 διαφορετικά σενάρια εκδίκησης προκειμένου να  απαντήσει στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

    Σύμφωνα με τον Αλί Σαμχανί ακόμα και το πιο αδύναμο εξ αυτών θα αποτελέσει «ιστορικό εφιάλτη» για τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

    «Ακόμα και αν το πιο αδύναμο από τα σενάρια πάρει το “πράσινο φως”, η εφαρμογή του θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ιστορικό εφιάλτη για τους Αμερικανούς. Για την ώρα, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα απαντήσουν όλες οι δυνάμεις της αντίστασης» είπε χαρακτηριστικά ο Σαμχανί.



    ΣΧΟΛΙΑ