ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γραπτή απάντηση στο δημοσίευμα του mononews.gr το οποίο έκανε λόγο για δέσμευση των λογαριασμών του έστειλε o τέως πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Οπως επισημαίνει ο ιδιος:
Κατά την 1η Ιουλίου πέρυσι, ενημερώθηκα ότι υφίσταμαι φορολογικό έλεγχο –όπως και πολλοί άλλοι «Φορολογούμενοι Μεγάλου Πλούτου»– και ότι από τον έλεγχο των τραπεζικών μου λογαριασμών προκύπτουν διαφορές που χρειάζονται δικαιολόγηση.
Η προκαταρκτική αυτή διαδικασία, ως γνωστόν, οδηγεί κατά τον νόμο σε προληπτική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για διάστημα μέχρις ενός έτους. Αυτή η ίδια δέσμευση παρατείνεται τώρα για άλλους έξι μήνες.
Μου ζητήθηκε να δικαιολογήσω 1700 επί μέρους συναλλαγές από 10 διαφορετικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, ξεκινώντας από το έτος 2000.
Επί ένα έτος, ανέσυρα και παρουσίασα στις φορολογικές αρχές πλήρη και αδιαμφισβήτητα παραστατικά που δικαιολογούν μία – μία τις συναλλαγές και αποδεικνύουν ότι στη φορολογική μου ιστορία δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένα ευρώ κρυμμένο εισόδημα.
Προσδοκώ την περαίωση της υπόθεσης άμεσα διότι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να παραμένω πρακτικά και ηθικά όμηρος μιας λεόντειας διαδικασίας που το κράτος δεν μπορεί να διεκπεραιώσει αποτελεσματικά και σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Το κράτος δικαιούται και οφείλει να ελέγχει τη φοροδιαφυγή. Ταυτοχρόνως όμως και ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να βρίσκει και το δίκιο του, ιδίως όταν το έχει αποδείξει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
http://www.mononews.gr/ti-simveni-tin-desmefsi-ton-logariasmon-tou-k-dimitri-daskalopoulou-ke-tou-efoplisti-tsakou/58265
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
http://www.mononews.gr/afti-ine-epichirimaties-pou-katethesan-etisi-gia-tileoptiki-adia/58359
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι μετοχές αγόρασαν χθες οι big guys, πως ο Ψάλτης έβαλε την Alpha στο παιχνίδι, ποιοι VIP φάγανε «πιστόλι» για το Άμπου Ντάμπι, ο Σαββίδης, οι πιέσεις να πουλήσει ΟΛΘ και ο Νταβιντιάν, και τι συμβαίνει με τη βίλα Κούστα στις Σπέτσες
- DeepSeek: Ο «τρελός της τεχνολογίας» που απειλεί την κυριαρχία των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη
- Athens Capital Suites: Νέο ξενοδοχείο για την οικογένεια Λασκαρίδη στο Σύνταγμα – Επεκτείνεται η Accor στην Ελλάδα
- Ασφαλιστική αγορά: Καμπανάκι για τα κόστη υγείας των ιδιωτικών νοσοκομείων
