ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αίτημα για αναστολή της λειτουργίας της για περίοδο έξι μηνών φέρεται πως υπέβαλε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η Astra Airlines, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τοπική ιστοσελίδα της Χίου «Πολίτης», ο ιδρυτής της αεροπορικής Ιωάννης Ζλατάνης.
Σύμφωνα με τον κ. Ζλατάνη, το αίτημα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει, «με τη συναίνεση δικαστηρίου το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε χρηματοδότηση μέσω δανεισμού ή αναζήτηση μετόχων που θα μπορέσουν να εγγυηθούν τη συνέχιση της εταιρείας».
Η αεροπορική έχει τεθεί εκτός των συστημάτων κράτησης εισιτηρίων της IATA, με την Astra Airlines να έχει αναστείλει το σύνολο του πτητικού της έργου εδώ και μέρες.
Ερωτηθείς για την επιστροφή του κομίστρου στους επιβάτες που ζημιώθηκαν λόγω της αιφνίδιας ακύρωσης πτήσεων της αεροπορικής, ο κ. Ζλατάνης περιορίστηκε να δηλώσει ότι “επί του παρόντος ισχύει η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BC Partners: Απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο στη Fortidia με αποτίμηση €800 εκατ.
- Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της AXIA Ventures
- Τσιάρας προς αγρότες: Στο τραπέζι φθηνότερο ρεύμα, πετρέλαιο χωρίς φόρο και αποζημιώσεις στο 100%
- Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Κέντρου Επιστήμης, Λόγου και Τέχνης στο πρώην ΞΕΝΙΑ Σάμου