ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέλος στο ατελείωτο ψάξιμο για πάρκινγκ – Tο Parkout σου δείχνει σε πραγματικό χρόνο πού υπάρχει κενή θέση, σε ποιες περιοχές
Ένα έργο μαμούθ ξεκινά από σήμερα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.
Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, τα έργα που θα πραγματοποιηθούν, ξεκινώντας από σήμερα, αφορούν σε ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Αθηναίων. Για την υλοποίηση των σχετικών έργων, θα πραγματοποιείται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπου θα πραγματοποιούνται εργασίες.
Το νέο μεγάλο έργο στους δρόμους της Αττικής έχει προϋπολογισμό 4.940.000 ευρώ και αφορά στις εξής λεωφόρους και οδούς:
Βασιλίσσης Όλγας, Αρδηττού, Υμηττού, Πατησίων, 3ης Σεπτεμβρίου, Ακαδημίας, Χαριλάου Τρικούπη, Υμηττού, Αριστείδου, Ασκληπιού, Ευριπίδου, Ζωοδόχου Πηγής, Σόλωνος, Σοφοκλέους, Σωκράτους, Αμερικής, Νίκης και Βουλής.
Σημειώνεται, επιπλέον, ότι, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία, τα έργα θα εκτελούνται κατά τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα μεταξύ των ωρών 11:00 μ.μ. – 06:00 π.μ.. Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας (από Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας έως Λεωφ. Βασ. Κων/νου).
Η Περιφέρεια ζητά από τους πολίτες να επιδείξουν την αναγκαία, για την εκπόνηση του έργου, υπομονή και κατανόηση, καθώς, κατά τη διάρκεια των έργων, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οπότε και αναμένεται να υπάρξει ταλαιπωρία για τους οδηγούς. Η ίδια ανακοίνωση τονίζει, επιπλέον, ότι οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία, όπου θα πραγματοποιούνται τα έργα και να τηρούν την προσωρινή οδική σήμανση που θα υπάρξει σε αυτούς τους δρόμους, αλλά και τις υποδείξεις της Τροχαίας.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προχώρησε σε δηλώσεις, με αφορμή την έναρξη των εργασιών, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής:
«Για την Περιφέρεια Αττικής, η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητάς μας. Με βάση αυτό το στόχο, ξεκινούν αύριο, Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου. Κεντρικό ζητούμενό μας, είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καφούνης (ΕΣΕΕ): Θετικές οι πρώτες ενδείξεις από την εφαρμογή του τέλους των 3 ευρώ στα μικροδέματα
- Βασίλης Κικίλιας: «Ο 6ος Προβλήτας και η Κρουαζιέρα αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη»
- Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Χέρι – χέρι ο Ερντογάν με τον Ρούτε στην Άγκυρα
- Μαρινάκης για Τσίπρα: «Εγώ δεν πρόκειται να πω ποτέ ότι ο Τσίπρας “τα παίρνει”» – Πώς σχολίασε τις δηλώσεις Γεωργιάδη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.