• Οικονομία

    Υπ. Ανάπτυξης: Αγώνας δρόμου για το παρεμπόριο- Αύξηση ελέγχων και πρόστιμα 35.500 ευρώ

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης. υπουργός Ανάπτυξης


    Υψηλή παραβατικότητα σημειώνεται σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του παρεμπορίου, μετά από τους αυξημένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή για την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, τόσο οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όσο και οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν παρουσίασαν αύξηση.

    Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (30.09.2019 – 05.10.2019), οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 07.10.2019 έως 12.10.2019 έφτασαν συνολικά τους 309 έλεγχους, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 44%.

    Επιπλέον, οι παραβάσεις αυξήθηκαν κατά 10% για το ίδιο χρονικό διάστημα, φτάνοντας συνολικά τις 46 βεβαιωμένες.

    Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τις Τελωνειακές αρχές και την συνδρομή των τοπικών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Θεσπρωτίας και των Γρεβενών.

    Κατά τη διάρκεια των ελεγκτικών επιχειρήσεων, ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες απομιμητικά είδη και συγκεκριμένα περί τα 7.010 τεμάχια, τα οποία επρόκειτο να διακινηθούν παράνομα στην αγορά.

    Παράλληλα, επεβλήθησαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 35.500 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ