array(0) {
}
        
    
Menu
0.46%
Τζίρος: 187.96 εκατ.

Χρίστος Δήμας: Πέντε νέες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ

Γ. Κούστας: H Danaos επιστρέφει στις εξαγορές πλοίων

Με την εξαγορά ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του γερμανικού ομίλου Offen Group, συνδέουν ναυλομεσιτικές πηγές τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και τη ναυτιλιακή του Danaos Corp. Πρόκειται για το χωρητικότητας 8,084-teu Conti Champion (κατασκευής 2005), το οποίο ανήκει στο στόλο της CPO Containerschiffreederei μέλους του ομίλου Offen Group. Το κόστος της εξαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήλθε στα […]

Ερριέτα Κομνηνού
Γιάννης Κούστας, εφοπλιστής Danaos Shipping

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γ. Οικονόμου απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Dryships. Εκτός Nasdaq η ναυτιλιακή
Ναυλώνουν ξανά τα τάνκερ της Cosco, αλλά οι τιμές θα συνεχίσουν να «καίνε»
VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας

Με την εξαγορά ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του γερμανικού ομίλου Offen Group, συνδέουν ναυλομεσιτικές πηγές τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και τη ναυτιλιακή του Danaos Corp.

Πρόκειται για το χωρητικότητας 8,084-teu Conti Champion (κατασκευής 2005), το οποίο ανήκει στο στόλο της CPO Containerschiffreederei μέλους του ομίλου Offen Group. Το κόστος της εξαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήλθε στα 25 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση που πραγματοποιεί η Danaos Corp στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων εδώ και πέντε χρόνια και σηματοδοτεί την επιστροφή της στις επενδύσεις και την ισχυροποίηση του στόλου της, μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των χρεών της.

H κίνηση αυτή επιβεβαιώνει προηγούμενες δηλώσεις του CEO της ναυτιλιακής Δρ Γιάννη Κούστα, ο οποίος κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, είχε επισημάνει ότι στόχος της είναι η περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με νέες επενδυτικές κινήσεις. Έχοντας πετύχει μία άκρως συμφέρουσα αναχρηματοδότηση του χρέους της και με τα οικονομικά της αποτελέσματα να κινούνται ικανοποιητικά, η εταιρεία, βρίσκεται στην καλύτερη θέση για την αναζήτηση ευκαιριών ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θυγατρική της Danaos, Gemini Shipholdings είχε προχωρήσει το καλοκαίρι στην εξαγορά του containership Parsifal, χωρητικότητας 8.533 TEU, που κατασκευάστηκε το 2006 στο ναυπηγείο Hyundai Samho της Νοτίου Κορέας. Σύμφωνα με την Allied Shipbroking το κόστος της απόκτησης ανήλθε στα 25 εκατ. δολάρια.

Αν επιβεβαιωθεί η εξαγορά του Conti Champion, ο στόλος της Danaos θα αποτελείται από 61 πλοία. Σε αυτά περιλαμβάνονται και πέντε πλοία της Gemini Shipholdings, στην οποία η ναυτιλιακή συμμετέχει με ποσοστό 49%.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη της εταιρείας εκτινάχθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, λόγω κυρίως της μείωση του κόστους χρηματοδότησης.

Η εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης Danaos Corp, παρουσίασε τζίρο ελαφρώς μειωμένο  στα 112,3 εκατ. δολάρια (από 113,5 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2019), αλλά αυξημένα καθαρά κέρδη, στα 30,1 εκατ. δολάρια (από 5,84 εκατ.), και προσαρμοσμένα κέρδη, στα 34,3 εκατ. δολάρια (από 29,2 εκατ. δολάρια).

 

 

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στενά του Ορμούζ: Τρία δεξαμενόπλοια, ένα εκ των οποίων του Θανάση Μαρτίνου, πέρασαν με απενεργοποιημένους πομπούς εντοπισμού

Έτοιμα Φαγητά ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Άριστη ποιότητα, σε τιμές «τόσο φθηνά όσο πουθενά»

Μαρινάκης και Κομινάκης μπαίνουν με ποσοστό 20% στην ALTERLIFE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ryanair: Nέες αιχμές εναντίον της Fraport – Καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να διαλύσει το γερμανικό μονοπώλιο»
Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Μεγάλο ορόσημο για τον GSI το νέο αίτημα προς ΕΤΕπ – Τον Ιούνιο ολοκληρώνεται η ΑΜΚ
Διεθνής Διάκριση για την ΑΚΜΗ: Σπουδαστές της διακρίθηκαν στον σχεδιασμό του λογοτύπου της 20ης Επετείου της Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδας-Κίνας
Supertanker της Cosco περνά τον αμερικανικό αποκλεισμό στο Ορμούζ λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Σι
ICAP CRIF: Αύξηση στις πωλήσεις ανταλλακτικών επιβατικών αυτοκινήτων
TUI: Ελλάδα και Ισπανία οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής»
Το “3on3 Road to Glory” της Novibet φέρνει τη μαγεία του NBA με το Larry O’Brien Trophy σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 ο Στρατής Λιαρέλλης – Η ανακοίνωση του ομίλου
Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Τσουχτερό πρόστιμο €1.757.503 στη ΦΑΓΕ Ελλάδος για αθέμιτη κερδοφορία
Μια «ηλεκτρισμένη» Κυριακή στον Λυκαβηττό με το All Star Party του “Τhis is Athens City Festival” – Εκπλήξεις και μοναδική VIP εμπειρία από την Allwyn