ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ.
Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα, όπως χθες, κυρίως στην ανατολική και νησιωτική χώρα. Σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε μονοψήφια νούμερα θα είναι η μικρότερη, ακόμη και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και στα νότια πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί 4 με 6, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, όπου νωρίς το πρωί στα θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωί στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν νοτιότερα, ενώ από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα πρόσκαιρα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους, στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα νότια νότιοι 4 με 5 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5, βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κακοκαιρία Erminio: 113 κλήσεις στην Πυροσβεστική στην Αττική
- Μασούντ Πεζεσκιάν: Δεν ξεκινήσαμε τον πόλεμο και δεν είμαστε απειλή
- Αλεξιάδης: «Πολιτική αθλιότητα» οι δηλώσεις Βασιλειάδη – Καλεί τον Τσίπρα να τοποθετηθεί
- ΗΠΑ: Τι θα πει ο Τραμπ στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.