ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέσα σε 10 λεπτά έφτασαν επτά λέμβοι με μετανάστες σήμερα το μεσημέρι στην Λέσβο, την ώρα που το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, μετά και τα μέτρα που αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο.
Υπολογίζεται πως στις βάρκες που έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο νησί επέβαιναν περίπου 300 μετανάστες. Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 195 και υπολείπονται όσοι επέβαιναν στις δύο μεγαλύτερες λέμβους.
Μία από τις βάρκες αυτές έφτασε στο λιμάνι του νησιού, μία στην περιοχή του αεροδρομίου και δύο στην Σκάλα Συκαμιάς, ενώ οι υπόλοιπες έφτασαν στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Στο νησί της Λέσβου η κατάσταση παραμένει ασφυκτική καθώς μόνο στο κέντρο της Μόρια ο πληθυσμός των μεταναστών και προσφύγων ξεπερνά τους 12.000.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Πώς παρέκαμψε το Κογκρέσο και πούλησε 12.000 βόμβες στο Ισραήλ
- Αραγτσί: Οι ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνες για την «κλιμάκωση» των ενεργειών του Ιράν
- Κύπρος: Τι σημαίνει η πιθανή αποστολή F-16 στα κατεχόμενα από την Τουρκία – Νέο σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο
- Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.