array(0) {
}
        
    
Menu
0.94%
Τζίρος: 235.40 εκατ.

Wall Street: Νέα άνοδος για τον S&P 500 πριν τη διακοπή για τη γιορτή των Ευχαριστιών

Comments

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley δίνουν 47% πιθανότητα για νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της επόμενης Πέμπτης, και όπως επισημαίνει, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή οι αγορές συναλλάγματος έχουν αποτιμήσει αυτό το ποσοστό. Όπως σημειώνει, υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της πορείας της εμπορικά σταθμισμένης στερλίνας BP και της πιθανότητας που δίνει η αγορά για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε και το ίδιο ισχύει για την ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, τα νομίσματα που είναι “ευαίσθητα” στο ρίσκο, έχουν την τάση να πραγματοποιούν sell-off  έναντι του αμερικάνικου δολαρίου.

iolcus - logoΣτερλίνα: Είναι το πιο εκτεθειμένο στο Brexit νόμισμα από όλα τα νομίσματα του G10 και των αναδυόμενων αγορών. Αποδυναμώνεται στην αβεβαιότητα γύρω από την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αγορές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε οποιαδήποτε σχόλια από τον David Cameron και τον Boris Johnson για να προσδιορίσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία της στερλίνας.

Ευρώ: Αποδυναμώνεται αρχικά καθώς οι αγορές αμφισβητούν τη δύναμη του συνόλου του ευρωπαϊκού σχεδίου και το αν κάποια άλλη χώρα μπορεί να ακολουθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο και θα θελήσει να αποχωρήσει από την ΕΕ. Μετά την αρχική αδυναμία, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μπορεί να σταθεροποιηθεί γύρω από 1,05 καθώς η risk-off διάθεση των επενδυτών σημαίνει ότι τα funds της ευρωζώνης δυσκολεύονται να βρουν επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, σταματώντας έτσι την πτώση του ευρώ.

Γεν: Αυτό είναι το αγαπημένο νόμισμα της Morgan Stanley για “Buy” , καθώς επωφελείται σημαντικά από την χαμηλή παγκόσμια διάθεση ανάληψης ρίσκου, τον επαναπατρισμό των ιαπωνικών κεφαλαίων από τα assets της ευρωζώνης και την αντιστάθμιση στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.

Ελβετικό φράγκο: Αρχικά ενδυναμώνεται επειδή το Brexit είναι ένα γεγονός που σχετίζεται με την Ευρώπη. Η Morgan Stanley αναμένει την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας να παρέμβει στην ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου για να αποφευχθεί μία απότομη πτώση, αλλά όχι για να αποδυναμώσει ενεργά το ελβετικό φράγκο. Η Μ.S εκτιμά ότι θα παρέμβει αν η ισοτιμία σπάσει το φράγμα του 1,05 μέσα στην ημέρα.

Δολάριο Καναδά, δολάριο Νέας Ζηλανδίας, δολάριο Αυστραλίας: Όλα αυτά τα νομίσματα εμπορευμάτων έχουν σχετικά μικρή έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι θα μπορούσαν κινηθούν σχετικά σταθερά στον πρώτο γύρο των επιπτώσεων από το Brexit. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι το παγκόσμιο περιβάλλον κινδύνων και οι τιμές των εμπορευμάτων. Η Κίνα έχει ένα μεγάλο ποσοστό εμπορικών συναλλαγών με την Ε.Ε, και έτσι οποιαδήποτε παγκόσμια επιβράδυνση του εμπορίου θα αποδυνάμωνε το δολάριο Αυστραλίας το περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Powered by iolcus Investment  ΑΕΠΕΥ 

iolcus - logo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/tha-katastrafi-lira-meta-brexit-lei-g-sachs-etimi-evropei-gia-kathe-endechomeno/54101

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/sima-kindinou-apo-credit-suisse-chaos-tou-brexit-ine-edo/53840

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

840 εκατ. ευρώ για το Euro 2028 ώστε να επουλωθούν οι πληγές του Brexit
Henley & Partners: Γιατί 42 πολυεκατομμυριούχοι επιλέγουν την Αθήνα για να μείνουν
Πώς η ζάπλουτη Premier League «σώζει» την Αγγλία μετά το Brexit

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Wall Street: Νέα άνοδος για τον S&P 500 πριν τη διακοπή για τη γιορτή των Ευχαριστιών
Εθνική Τράπεζα: Αγορά 102.000 ιδίων μετοχών από 18/11 έως 25/11/2025
Bitcoin: Ξεπερνά τα 90.000 δολάρια καθώς τα options δείχνουν μεταστροφή στο επενδυτικό κλίμα
Τέλης Μυστακίδης: Την Πέμπτη θα του μεταβιβαστεί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ
EXAE: Μηδένισε τη θέση της η Sand Grove Capital – Με 9,15% η Praude Asset Management
Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων – Στο επίκεντρο ο Βρετανικός προϋπολογισμός
THEON: Σύμβαση άνω των 100 εκατ. ευρώ για την προμήθεια θερμικών συστημάτων στη Γερμανία
Συνάντηση της ΠΕΝΕΝ με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πειραιά
Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση 3.700 ιδίων μετοχών σε στέλεχος