• LIFE&STYLE

    Πώς κόλλησα την κοπέλα μου AIDS άθελά μου


    Ο Kisumu County διατηρεί πολλά σπίτια, στα οποία φιλοξενεί ανθρώπους που είναι φορείς του HIV. Ένας άντρας αφηγείται την ιστορία του.

    Γεννήθηκα με τον ιό HIV. Οι γονείς μου ποτέ δεν μου είπαν ότι είμαι φορέας. Θυμάμαι όταν ήμουν 10 χρονών, ρώτησα τον πατέρα μου γιατί έπαιρνα πολλά φάρμακα σε καθημερινή βάση και μου είπε ότι έχω ελονοσία και μεγάλωσα με αυτή τη σκέψη. Ποτέ δεν παρέλειψα τη φαρμακευτική μου αγωγή. Ήμουν πάντα υγιής και δεν ένιωσα ποτέ άρρωστος.

    Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο, ερωτεύτηκα την πιο όμορφη κοπέλα που είχα δει ποτέ στη ζωή μου. Ήταν ο κόσμος μου. Ήταν η χαρά μου, η δύναμή μου, η καλύτερη μου φίλη. Την αγαπούσα πραγματικά πολύ. Υποσχεθήκαμε να παντρευτούμε.

    Μετά από 3 μήνες η κοπέλα μου αισθανόταν άρρωστη. Είχε συμπτώματα όπως αυτά της “ελονοσίας” και αποφάσισα να την πάω στο νοσοκομείο για να την εξετάσουν. Ο γιατρός μας κάλεσε μαζί σε ένα ήσυχο δωμάτιο και μας ρώτησε αν είχαμε κάνει εξετάσεις για τον HIV. Ήξερα ότι κάτι πήγαινε λάθος. Επικρατούσε σιωπή.

    “Γιατρέ πείτε μας ποιό είναι το πρόβλημα”

    Ο γιατρός μας είπε τα νέα. “Η κοπέλα σου έχει AIDS”. Κατέρρευσε αμέσως. “Πώς γίνεται αυτό γιατρέ; Αυτό σημαίνει ότι είμαι και εγώ φορέας;”. Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που έκανα στο γιατρό.

    aids

    Αποφάσισα να κάνω και εγώ το τεστ και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια με της κοπέλας μου. Πήγα στο σπίτι και ανακοίνωσα τα αποτελέσματα στον πατέρα μου, ο οποίος σοκαρίστηκε ακόμα περισσότερο από μένα. Και μετά προχώρησε στην αποκάλυψη: “Γιε μου, γεννήθηκες με τον HIV. Δεν έχεις ελονοσία. Το επινόησα. Φοβόμουν να σου πω την αλήθεια, γιατί δεν ήθελα να στιγματιστεί η ζωή σου. Ήθελα να μεγαλώσεις σα φυσιολογικό παιδί. Εγώ και η μητέρα σου ζούμε με τον ιό εδώ και 30 χρόνια”.

    Η αλήθεια με πίκρανε στην αρχή αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Άλλωστε ήταν πατέρας μου και τον αγαπούσα. Μετά από αυτό, η κοπέλα μου ξεκίνησε αγωγή και τώρα είμαστε και οι δυο υγιείς, ενώ κάναμε και δυο παιδιά που δεν είναι θετικά στον HIV ιό.

    aids hiv

     

    Η ιστορία αυτή μας διδάσκει πως ανά τον κόσμο υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι που είναι φορείς του AIDS και που σίγουρα δεν χρειάζεται να τους στιγματίζουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ