array(0) {
}
        
    
Menu
-1.11%
Τζίρος: 247.33 εκατ.

Dynagas LNG Partners ( Γιώργος Προκοπίου): Στις 22 Μαΐου το μέρισμα 0,050 δολαρίων ανά κοινή μετοχή

Media

«Ναι» στους διορισμούς Ζούλα και Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ – Δεν έχουμε διάθεση εμπλοκής, λέει ο Πέτσας

Στέλιος Πέτσας
Comments

Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία διατύπωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τους τέσσερις προτεινόμενους για τη Διοίκηση της ΕΡΤ, δηλαδή, για τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Γιώργο Γαμπρίτσου για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως, και τους Νίκο Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη για τις θέσεις δύο μελών στο ΔΣ.

«Υπέρ» της πρότασης της κυβέρνησης τάχθηκε η ΝΔ. «Κατά» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσαν το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ 25.

Πριν από την ψηφοφορία, ο εποπτεύων υπουργός της ΕΡΤ, Στέλιος Πέτσας, ενημέρωσε ότι θα ζητήσει από τη νέα Διοίκηση της ΕΡΤ ένα ξεκάθαρο πλάνο, επί του οποίου η νέα Διοίκηση θα κρίνεται και θα αξιολογείται. «Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής ούτε στο ενημερωτικό, ούτε στο ψυχαγωγικό, ούτε στο αθλητικό πρόγραμμα. Τα κανάλια της ΕΡΤ θα παραμείνουν, θα περιμένουμε το πλάνο» είπε ο κ. Πέτσας.

Ως προς τις αθλητικές διοργανώσεις, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό η ΕΡΤ να δίνει 63,2 εκατομμύρια ευρώ για το ποδόσφαιρο και μόνο. «Είναι ένα εξωφρενικό ποσό. Γι΄αυτό το λόγο εκείνο που κάναμε ήταν να μειώσουμε το βάρος για τον φορολογούμενο πολίτη», είπε ο κ. Πέτσας και εξήγησε ότι το ποσό αυτό μειώθηκε κατά 13,1 εκατομμύρια ευρώ, μόνο από τη Super League 1, όσον αφορά το συμβόλαιο και περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ όσον αφορά την υπόσχεση που είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. «Αυτό είναι όφελος για τον φορολογούμενο. Γι΄αυτόν ενδιαφερόμαστε, σε αυτόν λογοδοτούμε, με σεβασμό στα χρήματά του», είπε.

Ως προς το αν η ΕΡΤ χάνει ή κερδίζει από συμβόλαια που πήγαν τελικά σε άλλες πλατφόρμες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε 6,2 εκατομμύρια ευρώ το έτος από την προηγούμενη συμφωνία που είχε με την ΕΡΤ. Αποδεσμεύτηκε και έφυγε να πάει σε άλλο κανάλι. Ποιος έχασε; Ποιος κέρδισε; Υπαινίσσεται κανείς ότι έπαιρνε 6,2 εκατομμύρια ευρώ από διαφήμιση η ΕΡΤ για να δείχνει τον Παναθηναϊκό; Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Είναι τραγικά τα ποσά που έπαιρνε από διαφήμιση η ΕΡΤ. Δεν είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδίως η Super League 1 κάτι για το οποίο πρέπει να ξοδεύει τα χρήματά του ο Έλληνας φορολογούμενος, χωρίς να ακολουθεί τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά».

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε, επίσης, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι το ίδιο πνεύμα θα υπάρξει και στη διαπραγμάτευση με τη Super League 2 που βρίσκεται σε εξέλιξη γιατί «είναι εξωφρενικά τα ποσά που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση». Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «με ένα καλό πνεύμα συνεργασίας, όπως έγινε και με τη Super League 1, να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη ώστε και το πρωτάθλημα να προχωρήσει κανονικά και ο φορολογούμενος να δει σεβασμό στα χρήματά του και η ΕΡΤ να έχει το αθλητικό προϊόν που χρειάζεται για την EΡΤ Sports».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Περιμένει «απόψε» απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση
Τα εκλογικά σενάρια, ο αποχαιρετισμός της Σίας, το θρίλερ της Λευκάδας με το drone και τι έψαχνε ο Δένδιας στην Πορτογαλία
Γιατί έφυγε η Σία Κοσιώνη από τον Σκάι – Τι συνέβη πίσω από τις κάμερες, ο Ζούλας, ο Παπαδρόσος, η Βίδου και η Φλυτζάνη
Τέλος εποχής στον ΣΚΑΪ με Κοσιώνη και Παπαδρόσο, γιατί ο Αλαφούζος έφτιαξε το Digital Lab, γιατί Πατριάρχης και Κίμπερλι πήγαν στην ΕΡΤ, η άνοδος του Open και η επιστροφή Κοζάκου–Καπουτζίδη στη Eurovision
Η θητεία των άλλων και ο «πατερούλης» μέσα μας
Η Intrum και το νέο προειδοποιητικό σήμα των αγορών
Χεζμπολάχ: Επίθεση με drones εναντίον αεροπορικής βάσης στο βόρειο Ισραήλ
Μαρία Καρυστιανού: Αποδέχομαι την παρότρυνση να τεθώ επικεφαλής του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Επιβεβαίωσε την τριήμερη εκεχειρία με τη Ρωσία και την 2.000 ανταλλαγή αιχμαλώτων
Τραμπ: Το αεροσκάφος που δώρισε το Κατάρ θα είναι έτοιμο έως την 4η Ιουλίου