ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα εύκολο και λαχταριστό πιάτο που μπορεί να γίνει σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα υλικά. Οι πένες με σάλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης είναι ένα φαγητό που σίγουρα θα ευχαριστηθείτε! Ο Γιώργος Τσούλης προτείνει: αντί για πένες μπορείτε να βάλετε ταλιατέλες ή λιγκουίνι.
Υλικά
500 γρ. πένες
4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από το βαζάκι
100 γρ. κατίκι Δομοκού
1/2 σκ. σκόρδο
1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. ελιές ροδέλες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10′.
- Βάζουμε στον κάδο του μούλτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις βράσουν οι πένες τις αδειάζουμε στο μπολ με τον πουρέ, ρίχνουμε το κατίκι, τις ελιές, το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε τις πένες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Paramount: Άγνωστη εταιρεία του Άμπου Ντάμπι στην προσφορά «σφήνα» για την εξαγορά της Warner Bros.
- Ποια χώρα ξοδεύει περισσότερα στο OnlyFans; Πού βρίσκεται στην λίστα Ελλάδα και Κύπρος
- Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Αποκαλύπτει ποια είναι η σχέση της με τα αδέλφια της, Άλκη, Πάρη και Μελίτα (video)
- 5 χρόνια Intellectica: Η συμβολή και ο ρόλος της στο ελληνικό επιχειρείν