ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκέπτεται τα Κατεχόμενα.
“Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Όταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα”, δήλωσε ο Ακάρ. “Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά”, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου.
“Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”, ανέφερε ακόμη ο Ακάρ, που σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επεσήμανε ότι “η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υιοθέτησε μια πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα, βλέποντας τα μαθήματα από το παρελθόν”, δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
“Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στο νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους”, συμπλήρωσε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το Κυπριακό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γάζα: Ζήτησε την διάλυση του Ανθρωπιστικού Ιδρύματος – Πάνω από 500 οι νεκροί και 4.000 τραυματίες
- Βορίδης: Θα αφοσιωθώ στο μείζον για εμένα που είναι η υπεράσπιση της αθωότητός μου
- Βοιωτία: Φωτιά τώρα στη Στεφάνη – Επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα
- Κασκάρι (Fed): Δύο μειώσεις επιτοκίων βλέπει για φέτος, με πιθανή παύση εάν χρειαστεί
