ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οποιοδήποτε Brexit χωρίς συμφωνία θα αποτελούσε «τραγωδία» τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Βρετανία, αλλά το ευρωπαϊκό μπλοκ θα παραμείνει προσηλωμένο στην συμφωνία αποχώρησης που συνομολογήθηκε με το Λονδίνο, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του νέου επικεφαλής των Τόρις και επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας.
«Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε με την άνεσή του να είναι με την μία ή την άλλη πλευρά. Του χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσει… και τώρα η θέση του είναι ξεκάθαρη», είπε ο Φρανς Τίμερμανς.
«Θεωρώ ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι επίσης ξεκάθαρη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΕΕ θα παραμείνει προσηλωμένη στην συμφωνία», δήλωσε ο Τίμερμανς, αναφερόμενος στις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του Μπόρις Τζόνσον για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, η οποία έχει απορριφθεί ήδη τρεις φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Νοιάζομαι. Εξετάζομαι.»: Και ο Μάιος γίνεται μήνας δράσης ενάντια στον Καρκίνο του Δέρματος
- Ευρωαγορές: Ράλι μετά τα σενάρια εκεχειρίας στο Ιράν – Άνοδος 2,12% για τον DAX
- Prodea: Το χρονοδιάγραμμα της ΔΠ για μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Ιράν: Ο Γκαλιμπάφ κατηγορεί τις ΗΠΑ για σχέδιο «παράδοσης» μέσω πιέσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.