ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επιτυχία στέφθηκε η ολοκλήρωση της έκδοσης κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου από την Εθνική Πανγαία.
Το ομολογιακό δάνειο είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ την αποκλειστική πλήρη ανάληψη της έκδοσης αυτής έχουν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Τα ποσά κάλυψης εκάστου αναδόχου έκδοσης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και 50 εκατ. ευρώ για την EBRD.
Σημειώνεται, επιπλέον ότι, ποσό 237,5 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο ποσό του δανείου, 62,5 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, μέσω της εν λόγω χρηματοδότησης, η εταιρεία θα είναι σε θέση να υποστηρίξει την επέκταση του χαρτοφυλακίου της και την βιώσιμη επιχειρηματική της ανάπτυξη, προωθώντας παράλληλα τη στρατηγική της εστίαση στην αειφόρο ανάπτυξη.
Περισσότερα κτήρια στην Ελλάδα θα πληρούν τα τελευταία πρότυπα αειφορίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον, καθώς η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το 50% του δανείου που θα χορηγηθεί από την EBRD για επενδύσεις σε ακίνητα με «πράσινα» χαρακτηριστικά, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, η μόνωση και η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, προκειμένου να μειωθούν οι περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.
Αυτά τα ακίνητα αναμένεται να επιτύχουν κατ’ ελάχιστον πιστοποιήσεις LEED «Gold» ή BREEAM «Very Good», ενώ η Εταιρεία θα ενταχθεί επίσης στο σύστημα έρευνας και αξιολόγησης του ιδρύματος Global Real Estate Sustainability Benchmark («GRESB»), το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των αξιών μέσω της αξιολόγησης και της προώθησης των πρακτικών αειφορίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τα πλοία στα Στενά του Ουρμούζ – Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Μέση Ανατολή
- Μεντβέντεφ: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, αν ο Τραμπ συνεχίσει την παράλογη πορεία του
- FT: Πώς το Ισραήλ παρακολουθούσε την Τεχεράνη και έφτασε στη δολοφονία Χαμενεϊ
- Τι θα κάνει ο «Κίμων» και οι «Οχιές» στην Κύπρο, ο Δένδιας στη Μεγαλόνησο και οι Βρετανοί στον κόσμο τους, τι θα γίνει με ανασχηματισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.