ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν, από τις πρώτες πρωινές ώρες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε μεγάλο τμήμα της ευρύτερης περιοχής των οδών Μαρτίου – Βούλγαρη στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, λόγω υπόγειας διπλής βλάβης σε δύο μετασχηματιστές του δικτύου, την οποία επιχειρούν εδώ και ώρες να αποκαταστήσουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.
Το Κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) άρχισε χθες, λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, να λαμβάνει αναφορές για διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και συγκεκριμένα στις οδούς Στρωμνίτσης, Βούλγαρη, Καθηγητή Παπαδάκη, Αχιλλέως Σαμοθράκη, Ρήγα Φεραίου, Χαλκιδικής και Μακεδονίας, Σόλωνος, Καρακάση.
Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν στις 5 τα ξημερώματα ότι πρόκειται για υπόγεια βλάβη στο δίκτυο. Πρόκειται μάλιστα για δύο βλάβες σε ισάριθμους μετασχηματιστές όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Σπύρος Γαβράς. “Υπάρχει αλληλουχία ηλεκτροδότησης διαδοχικών μετασχηματισμών. Στην συγκεκριμένη ομάδα 10 μετασχηματιστών έχουμε πρόβλημα γιατί βλάβες παρουσιάστηκαν στον πρώτο και παράλληλα στον δέκατο μετασχηματιστή. Αυτή η αλληλουχία των μετασχηματιστών θα μας έδινε τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουμε την περιοχή, αν η βλάβη ήταν μόνο στον ένα μετασχηματιστή” σημείωσε ο κ. Γαβράς. “Η μία βλάβη εντοπίστηκε στην περιοχή Δελφών και Π. Συνδίκα και η δεύτερη περίπου στην περιοχή Βούλγαρη” συμπλήρωσε.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης της βλάβης, ωστόσο ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης εκτίμησε ότι τις μεσημεριανές ώρες θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Global Reality Check 2026: Η Ελλάδα 4η στον κόσμο στο 5G – Καθοριστικός ο ρόλος Πιερρακάκη
- Μητσοτάκης: Πώς η Ελλάδα ενισχύει την ενεργειακή της αυτονομία και ασφάλεια
- Στρατός Ξηράς: 10 εβδομάδες βασική εκπαίδευση, στα €100 η αποζημίωση στην παραμεθόριο – Τι αλλάζει στη θητεία
- Δημοσκόπηση Marc: Στο 31,4% η ΝΔ, ανεβαίνει ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.