• Οικονομία

    Δεν θα επιβάλει η ΕΕ κυρώσεις στην Ιταλία

    Τζουζέπε Κόντε


    Γλίτωσε η Ιταλία της οικονομικές κυρώσεις από  την Κομισιόν για τα δημοσιονομικά κενά που έχουν εντοπιστεί, καθώς οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπουν «αισθητά βελτιωμένα» τα δημοσιονομικά σχέδια της Ρώμης. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουσέπε Κόντε, δήλωσε σίγουρος πως δεν θα επιβληθούν κυρώσεις, καθώς τα οικονομικά της χώρας είναι τακτοποιημένα.

    Όπως μεταδίδει το Politico, η ΕΕ δεν πρόκειται να επιβάλει κυρώσεις στην Ιταλία, καθώς η ακροδεξιά κυβέρνηση τους διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να κόψει το ποσό των 7,6 δισεκατομμυρίων που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό του 2019.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της ΕΕ βλέπουν «αισθητά βελτιωμένα» τα δημοσιονομικά σχέδια της Ρώμης για το 2019 και το 2020. Ο Κόντε δήλωσε από την Ιαπωνία ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις. «Θα αποφύγουμε τις κυρώσεις επειδή τα οικονομικά μας βρίσκονται σε τάξη και όχι επειδή κρατάμε κάποιο μαγικό ραβδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι στο  Εurogroup του Ιουνίου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν συζητήσει τα προβλήματα χρέους της Ιταλίας που φτάνει τα 2,3 δισεκατομμύρια. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορά,  Ματέο Σαλβίνι και ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε περιορισμό των δημοσίων δαπανών, αν αυτό χρειαζόταν προκειμένου να αποφευχθεί η κόντρα με την ΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ