Το νέο διεθνές αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας, το Bejing Daxing, θα δημιουργήσει περίπου 600.000 νέες θέσεις εργασίας στο μέλλον, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τζανγκ Ρούι, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC).
Σύμφωνα με τον ίδιο, έως το 2025 το αεροδρόμιο θα έχει 72 εκατ. επιβάτες με οικονομικό όφελος 130 δισ. γιουάν (19 δισ. δολαρίων). Το αεροδρόμιο θα συνεισφέρει 900 δισ. γιουάν στην οικονομία της περιοχής, δήλωσε ο Τζανγκ. Το έργο του αεροδρομίου προσέλκυσε επενδύσεις περίπου 120 δισ. γιουάν, με τα βοηθητικά έργα στη γύρω περιοχή να κοστίζουν περίπου 330 δισ. γιουάν, πρόσθεσε ο Τζανγκ.
Η λειτουργία του αεροδρομίου Beijing Daxing θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Η κατασκευή του έχει στόχο να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες αερομεταφορών στη χώρα και να αποσυμφορήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Capital International Airport, που το 2018 υποδέχθηκε πάνω από 100 εκατ. επιβάτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διάγγελμα Τραμπ το βράδυ της Τετάρτης για τον πόλεμο στο Ιράν – Ιστορικό ράλι στην τιμή του Brent (Live upd)
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.