ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά μπροστά η ΝΔ, δεύτερος ο Τσίπρας – «Καμπανάκι» για το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση
Ποσοστό αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία δίνει η νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η οποία κυκλοφορεί το Σάββατο, με τη διαφορά του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει στις 9,8 ποσοστιαίες μονάδες, στην πρόθεση ψήφου. Μάλιστα, στην εκτίμηση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει μεσοσταθμικά σε διψήφιο νούμερο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της MARC, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,4% έναντι 24,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι καθαρά το ΚΙΝΑΛ, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 7,1%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 3,5%. Ποσοστό που του επιτρέπει να συμμετέχει στην επόμενη Βουλή παίρνει το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο συγκεντρώνει το 3,4% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, ενώ οριακά εντός εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία συγκεντρώνει 3%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10,8%.
Ως προς την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ: 35% έως 40,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 25% έως 30%, ΚΙΝΑΛ: 6,5% έως 9,5%, ΚΚΕ: 4,3% έως 6,7%, ΧΑ: 3,3% έως 5 ,7%, ΜέΡΑ25: 3,3% έως 5,7%, Ελληνική Λύση: 2,5% έως 4,5%, άλλο κόμμα: 7% έως 10%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει συσπείρωση 86% σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 90%.
Στο σενάριο της επτακομματικής Βουλής, οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
ΝΔ: 154
ΣΥΡΙΖΑ: 75
ΚΙΝΑΛ: 22
ΚΚΕ: 15
ΧΑ: 12
ΜεΡΑ25: 12
ΕΛ.ΛΥ: 10
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στις θετικές γνώμες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 33,9%, ο Αλέξης Τσίπρας με 33,2% και ο Γιάννης Βαρουφάκης με 29,5%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bloomberg: Τον Σεπτέμβριο η τελευταία αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ – Πότε θα αρχίσει η μείωση (πίνακες)
- Επίδομα γέννησης έως 3.000 ευρώ από τους δήμους από τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Ο Απόντε της MSC χρηματοδότησε με άλλα 400 εκατ. ευρώ την Grandi Navi Veloci
- Χρυσός: Σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων 6 εβδομάδων – Φόβος για νέα αύξηση επιτοκίων από τη FED
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.