ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σε συνέδριο «Για τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς και τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην οικονομική ανάπτυξη και την υγεία» δήλωσε ότι «τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα».
«Οι σημερινές δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κυρίου Μητσοτάκη είναι σαφέστατες: ‘Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα’. Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τονίζει:
«Την ίδια στιγμή ο κύριος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
Ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος.
Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του» καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν
- EKT: «Πράσινο φως» υπό όρους για αύξηση του μεριδίου της γαλλικής Credit Agricole στην ιταλική Banco BPM
- Σκάνδαλο στην Κύπρο: Η σύζυγος Χριστοδουλίδη παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
- Νορβηγία: Έκλεισε διάδρομος στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από τον εντοπισμό drone