Παγιωμένο παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με τη τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με τον Αντώνη Σρόιτερ. Μάλιστα, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από τις 6,7 στις 7,2 μονάδες.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγή), η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,1%, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,8%. Η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει 2,4%, η Ελληνική Λύση 2%, το Ποτάμι 1,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, ΜέΡΑ25 1,5% και οι ΑΝΕΛ με μόλις 1,1%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβάνουν ( κατώτερο και ανώτερο όριο)
ΝΔ: 29,6% – 34,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,8% – 26,2%
ΚΙΝΑΛ: 5,5% – 8,1%
ΧΑ: 4,6% – 7%
ΚΚΕ: 4,6% – 7%
Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιπποκράτειο: Συνελήφθη ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής για φακελάκι
- Πιερρακάκης: Η κρίση στην Γαλλία δεν θα μας επηρεάσει – Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους πατριωτικούς φόρους
- Τζος Χακ (Πρεσβεία ΗΠΑ): Χωρίς τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας, ο Κάθετος Διάδρομος δεν θα ήταν εφικτός
- Αυξήσεις στις συντάξεις από το 2026 – Ποιοι κερδίζουν με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
