ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδίωξε να ξεκινήσει διάλογο με το Ιράν, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, αν θέλει να διαπραγματευτεί.
“Τα MME των Ψευδών Ειδήσεων ως συνήθως δημοσίευσαν μια ψευδή πληροφορία, χωρίς καμία γνώση (σ.σ. του θέματος), σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ιράν. Αυτή η πληροφορία είναι ψευδής”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, χωρίς να αναφέρει σε ποιο δημοσίευμα αναφέρεται.
“Το Ιράν θα μας καλέσει αν και όποτε είναι έτοιμο”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει ήδη δηλώσει “ανοιχτός” σε συνομιλίες με την Τεχεράνη. “Εν αναμονή, η οικονομία τους συνεχίζει να καταρρέει – πολύ θλιβερό για τον ιρανικό λαό”, συνέχισε.
Οι ιστορικά κακές σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο αφότου ο Τραμπ αποφάσισε, τον Μάιο του 2018, να αποχωρήσει μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Τη συμφωνία αυτή υπέγραψαν το 2015 άλλες πέντε μεγάλες δυνάμεις, η Γερμανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο τέλος Δεκεμβρίου
- VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας
- Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια – Το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων
- Μπιρόλ (ΙΕΑ): Ενεργειακό σοκ χτυπά την Ευρώπη από τον Απρίλιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.