• City Stories

    Πώς να φτιάξετε μοσχαράκι με μελιτζάνες στη χύτρα ταχύτητας

    • NewsRoom


    Μοσχαράκι με μελιτζάνες στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα μοναδικό κυρίως γεύμα με μοσχάρι κοκκινιστό και μελιτζάνες σε χρόνο ρεκόρ!

    Συστατικά

    • 1 ½ κιλό μοσχάρι ποντίκι
    • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 5 κόκκους μπαχάρι
    • 1 στικ κανέλας
    • 2-3 γαρίφαλα
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 πρέζα μπούκοβο
    • 250 γρ. κρασί κόκκινο
    • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 4 μελιτζάνες
    • 600 γρ. σπορέλαιο για τηγάνισμα

    Για το σερβίρισμα

    • θυμάρι
    • ρίγανη
    • ελαιόλαδο
    • φέτα

     

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
    • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα.
    • Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη δάφνη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μπούκοβο και σοτάρουμε.
    • Σβήνουμε με το κρασί, τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
    • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 35-40 λεπτά.

    Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

    ΠΗΓΗ: akis petretzikis 



    ΣΧΟΛΙΑ