ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που εμπλέκεται σε παράνομες υιοθεσίες κατέληξαν εχθές οι έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, τέσσερις Έλληνες (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, στην οποία περιλαμβάνονται άλλα έξι μέλη του κυκλώματος (τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες), αλλοδαποί όλοι.
Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης του νόμου περί υιοθεσίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο «αρχηγός» του κυκλώματος οργάνωνε τη μεταφορά γυναικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης, από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν στη χώρα μας. Μετά τον τοκετό, τα νεογνά παραδίδονταν έναντι αμοιβής σε ζευγάρια στην Ελλάδα και οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, έχοντας λάβει τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί με τα μέλη της σπείρας.
Μέχρι στιγμής, η έρευνα έχει καταλήξει σε τρεις παράνομες υιοθεσίες, οι οποίες έγιναν από το 2016 και μετά. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζα Πειραιώς για Snappi: Η ελληνική neobank ξεπέρασε τους 50.000 χρήστες μέσα σε 4 μήνες
- Να πόσες Rolls Royce πουλήθηκαν το 2025
- Καραχάλιος κατά Καρυστιανού: Είναι ψεύτρα κατά συρροή, έχω 600 μηνύματα, την έχουν μαγέψει η Γρατσία με τη γερόντισσα
- ΕΒΕΠ: Τιμήθηκαν Π. Λασκαρίδης, Σπ. Θεοδωρόπουλος και Ν. Δένδιας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας