ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια θετική εξέλιξη ήρθε σήμερα για τα ελληνικά ομόλογα, με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ελληνικού αξιόχρεου από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης R&I. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε Β+ από Β, διατηρώντας θετικό outlook.
Σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει τη θετική της πορεία. Προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι ο δείκτης του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω κατά το 2019, αλλά και στη συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν τα πλεονάσματα.
Όπως παρατηρεί ο οίκος R&I, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με τους επίσημους πιστωτές να εγκρίνουν ήδη κάποια μέτρα ελάφρυνσης, ενώ και η βιωσιμότητα του χρέους έχει βελτιωθεί.
Τέλος, ο οίκος επισημαίνει ότι μετά τον ερχόμενο Οκτώβριο, πρόκειται να αναβαθμίσει περαιτέρω την αξιολόγηση. Προϋπόθεση για αυτό θα αποτελέσει ότι η νέα κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του ακριβούς χρόνου κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές, θα διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γενναία αναβάθμιση δύο βαθμίδων σε «Β» για την Ελλάδα από τον ιαπωνικό οίκο R&I
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικό του οίκο αξιολόγησης ετοιμάζει ο Ερντογάν, μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν σε απόδοση το 231%»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ωνάσης: Το deal που θα άλλαζε τον κόσμο και θα τον έκανε «αυτοκράτορα»
- Νέες μαρίνες βγάζει στην αγορά το Υπερταμείο
- Ο θρίαμβος των τραπεζών, τι θα κάνει ΤΩΡΑ η Intralot, τα νέα πρόσωπα της METLEN, τα μυστήρια της ΕΧΑΕ, τα λάθη της Εθνικής με την Παυλίδης, η νέα επένδυση της Τραυλού, το ράλι της THEON, τα παρασκήνια του Ωδείου και η νίκη Κούστα στις Σπέτσες
- Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας: Βάζει πόδι στα Βαλκάνια με νέο εργοστάσιο στη Σερβία
