ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πάψει εδώ και πολύ καιρό να αποτελούν απλώς διασκέδαση. Οι επιστήμονες πλέον βρίσκονται στα πρόθυρα σημαντικών αλλαγών καθώς ανακάλυψαν ότι τα βιντεοπαιχνίδια φαίνεται πως χρησιμοποιούνται και σας εργαλεία που βελτιώνουν τις γνωστικές μας ικανότητες μαζί με την ιδιότητα επίλυσης προβλημάτων.
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μαζί με την ερευνητική βρετανική ομάδα του Alzheimer, οι οποίοι σε συνεργασία δημιούργησαν ένα βίντεο παιχνίδι το οποίο μπορεί και συλλέγει πληροφορίες για τις διανοητικές ικανότητες των παιχτών της. Οι ειδικοί ελπίζουν πως αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει στην περαιτέρω κατανόηση της άνοιας, άρα και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση της ασθένειας του Alzheimer.
Το Sea Hero Quest, ένα βιντεοπαιχνίδι σχεδιασμένο για τα κινητά τηλέφωνα, το οποίο είναι ελεύθερο και για τα Apple όπως και τα Android κινητά, έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Glitchers.
Το παιχνίδι δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να πλοηγηθούν, να παίρνουν αποφάσεις και να εκτιμήσουν την καθοδήγηση, στοιχεία τα οποία φανερώνουν τις διανοητικές ικανότητες. Όλα τα δεδομένα των παιχτών συλλέγονται ανώνυμα και οι ερευνητές ελπίζουν ότι με την συλλογή όλων αυτών των στοιχείων από τα διαφορετικά δημογραφικά κοινά, θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα την άνοια και να βρουν ενδεχομένως την θεραπεία της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο κάθε παίχτης που μπορούσε να προσηλωθεί στο παιχνίδι πάνω από δύο λεπτά ισούται με πέντε ώρες δουλειάς από την εργαστηριακή εξέταση των διανοητικών ικανοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι 100,000 παίχτες τα οποία μένουν συνδεδεμένα για τόσο διάστημα μπορούν να “γεννήσουν” 5 χρόνια έρευνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΑΑ: Nέο δρομολόγιο μεταξύ Λος Άντζελες – Αθήνας ενισχύει το δίκτυο της Norse Atlantic
- COSMOTE TELEKOM: Νέα εποχή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών
- Howden Hellas: Πρωταγωνίστρια στις ενεργειακές εξελίξεις – Ηγέτιδα στα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα
- Νίκος Ρωμανός: Παρατάθηκε η προσωρινή του κράτηση για ακόμη 6 μήνες
