• Ροή Ειδήσεων

    Άρειος Πάγος: Διπλή έρευνα για την άγρια συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού


    Τα αίτια της νέας αιματοχυσίας στις φυλακές Κορυδαλλού θα ψάξει η Δικαιοσύνη, κάνοντας φύλλο και φτερό τις ιατρικές εξετάσεις  όλων των κρατούμενων στο ψυχιατρείο.

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε διπλή έρευνα για την άγρια συμπλοκή που στοίχισε τη ζωή σε έναν κρατούμενο.

    Σύμφωνα με τη διπλή παραγγελία της κα Δημητρίου θα ερευνηθούν:

    -εάν οι κρατούμενοι στη συμπλοκή ήταν υπό την επήρεια  ναρκωτικών ουσιών

     -οι διαδικασίες για την μεταγωγή όλων των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο, υπό ποίες προϋποθέσεις μετήχθησαν, εάν ήταν νόμιμες, γιατί και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε. Αν λάμβαναν τη φαρμακευτική αγωγή που τους είχε συστήσει.

    -τα ιατρικά πιστοποιητικά των κρατούμενων

    – τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα από συγγενείς, ιδιώτες γιατρούς ή δικηγόρους.

    Τις παραγγελίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ο οποίος υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν και ποινικά οι δράσεις  συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

     «Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Οι δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις. Αλλιώς είναι αυτοκαταγγελίες», δήλωσε ο κ.Καλογήρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κορυδαλλός: Έκτακτο έλεγχο για τις ιατρικές βεβαιώσεις τοξικοεξαρτήσεων παρήγγειλε το Υπ. Δικαιοσύνης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγρια συμπλοκή με έναν νεκρό και 7 τραυματίες στον Κορυδαλλό



    ΣΧΟΛΙΑ