Δύο νέα μέλη, με σημαντική επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία, ορίστηκαν στο ΔΣ της ΕΥΑΘ. Πρόκειται για τους δρ. Γρηγόριο Πενέλη, πολιτικό μηχανικός και επικεφαλής της Penelis Consulting Engineers και Νικόλαο Κλείτου, οικονομολόγο, ορκωτό λογιστή και αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Μασούτης.
Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ προχώρησε στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου της ΕΥΑΘ ορίζοντας πρόεδρο τον Ν. Κλείτου και μέλη τους Παναγιώτη Γκόγκο και Πέτρο Σαμαρά.
Ο Γρηγόριος Πενέλης, γεννήθηκε το 1975. Είναι Διδάκτορας Πολιτικός Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με MSc στη Σεισμική Μηχανική των Κατασκευών από το Imperial College. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε τεχνικές εταιρείες με σειρά τεχνικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα αναφορικά με τη σεισμική αξιολόγηση του αστικού πυρήνα και ειδικότερα διατηρητέων κτιρίων και μνημείων. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Penelis Consulting Engineers S.A.
Ο Νίκος Κλείτου, γεννήθηκε το 1981 και είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όπου έχει λάβει και το μεταπτυχιακό του στη Στρατηγική Χρηματοοικονομική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση. Έχει αποκτήσει τον επαγγελματικό τίτλο πιστοποιημένου ορκωτού ελεγκτή ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), ενώ είναι πιστοποιημένος και από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Ελλάδα (ΣΟΕΛ). Εργάστηκε για δέκα χρόνια στην ΕΥ (πρώην Ernst & Young) στη Θεσσαλονίκη ως ορκωτός ελεγκτής, ενώ από το 2015 κατέχει τη θέση του αναπληρωτή Οικονομικού Διευθυντή στον Όμιλο Μασούτη.
Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, τα δύο νέα μέλη έγιναν στο πλαίσιο της πολιτικής της Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας για ανανέωση και ενίσχυση των διοικητικών συμβουλίων, αλλά και των Επιτροπών Ελέγχου των εποπτευομένων εταιρειών, και μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπαθανάσης: Νέες δράσεις εκσυγχρονισμού ΑΕΙ μέσω ΕΣΠΑ – €520.000 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
- Principia: Απέκτησε τέσσερα αιολικά πάρκα από την EDPR έναντι 200 εκατ. ευρώ
- SpaceX (Έλον Μασκ): Eξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με Tesla ή xAI – Τι σχεδιάζει ο μεγιστάνας
- Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε εγρήγορση οι γιατροί στο Παπαγεωργίου για τον 20χρονο οπαδό του ΠΑΟΚ – Η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.