array(0) {
}
        
    
Menu
-1.01%
Τζίρος: 164.98 εκατ.

Γούιτκοφ (Ουκρανός ΥΠΕΞ): Συνομιλία με την ουκρανική αντιπροσωπεία μετά τις διαβουλεύσεις στη Μόσχα

            
Ροή Ειδήσεων
the wise man

Εθνική Τράπεζα: Πού συμφωνούν Μυλωνάς – Μιχαηλίδης 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 13.02.2019
Θρίλερ με το πτώμα άνδρα που βρέθηκε στο Αλιβέρι
ΕΠΟΜΕΝΟ • 13.02.2019
Σπάνιο θέαμα: Εντοπίστηκε μαύρη λεοπάρδαλη για πρώτη φορά σε 100 χρόνια!

Και ξαφνικά είδαν μπροστά τους τον Αλέξη

Σήμερα θα σας γράψω για τα «ντεσού» της σύσκεψης των τραπεζιτών με τον Αλέξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αρχικά είχε προγραμματιστεί η σύσκεψη να γίνει χωρίς την παρουσία του μέγα Αλέξη. Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Γιατί; Οι υπουργοί, όπως ο κυρ Αλέκος, ο Δραγασάκης και ο Λιάκος, έψηναν από το πρωί της Δευτέρας τον Αλέξη ότι πρέπει να ηγηθεί ο ίδιος. «Ό,τι κι αν τους πούμε εμείς δεν θα ακούσουν. Αλλιώς να είσαι εσύ. Τι θα κάνουν μπροστά στον πρωθυπουργό; Πόσο θα αντιδράσουν…», είπε κορυφαίος υπουργός και ο Αλέξης συμφώνησε. 

Τους εκβίασε! 

Το πιο ουσιαστικό «ντεσού», αλλά ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα όσον αφορά τη σφιχτή σχέση του με την κρατική υποστήριξη όπως: η στήριξη με τον αναβαλλόμενο φόρο αλλά και τα δύο προωθούμενα σχέδια αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων – του ΤΧΣ και της ΤτΕ – τα οποία για να λειτουργήσουν πρέπει να δοθούν κρατικές εγγυήσεις είτε με την μορφή ομολόγων, είτε με την μορφή μετρητών από το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 24 δισ. ευρώ είτε (στην περίπτωση της ΤτΕ) του αναβαλλόμενου φόρου. Κι όλα αυτά προϋποθέτουν την έγκριση της κυβέρνησης. 

Η στήλη, λοιπόν, πληροφορείται ότι ο Αλέξης «θύμισε» στους τραπεζίτες τα δύο αυτά σχέδια που θα υλοποιήσει για το καλό των τραπεζών η κυβέρνηση και με σικ – αλλά ξεκάθαρο – τρόπο τους ζήτησε να κάνουν κι εκείνοι κάτι. 

Κι αυτό το κάτι δεν είναι άλλο από το να συμφωνήσουν – με κάποιες τροποποιήσεις – στην πρόταση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

«Ήταν ένας εκφρασμένος με σικ τρόπο εκβιασμός», έλεγε στην στήλη CEO τράπεζας που μετείχε στην κρίσιμη σύσκεψη. 

Πού συμφωνούν Μυλωνάς – Μιχαηλίδης 

Η στήλη σας είχε από νωρίς ενημερώσει για την ανύπαρκτη χημεία μεταξύ του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη και του διευθύνοντος συμβούλου Παύλου Μυλωνά. Μετά από έξι μήνες φαγούρα φαίνεται να υπάρχει σιγά-σιγά ισορροπία και ο… ασταμάτητος πρόεδρος να φρενάρει. 

Και βρήκαν σημείο συμφωνίας: Την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Μάλιστα, το θέμα τους φέρνει πιο κοντά αφού την πόρτα της τράπεζας μαθαίνουμε ότι χτύπησε ένας ισχυρός και δυνατός υποψήφιος αγοραστής… 

Για το τέλος σας γράφουμε ένα “πιπεράτο” κουίζ για δυνατούς λύτες: Ποιος διαπρεπής μάνατζερ, ο οποίος έβαλε στην τσέπη πολλά εκατομμύρια ευρώ μετά την επιτυχία σημαντικού deal, ξεκίνησε τις πολυτελείς αγορές; Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για Yacht. Αποκαλύψεις, άμεσα.

the wise man
the wise man

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H μονομαχία Πειραιώς – Credia, τα ραντεβού Qualco και ΑΕΜ στο Λονδίνο, ο Πιέρ οργώνει την Ευρώπη, big deal για Άννα Αγγελικούση, η Κίμπερλι και η Cosco και τι έκανε ο «Φραπές» στο Κολωνάκι (φωτό)
Τα παρασκήνια του Λονδίνου, τι συμβαίνει με μεγάλη χρηματιστηριακή, η λάμψη της ΜΟΗ, πότε θα γίνει το placement της ΕΥΑΘ, το μήνυμα του ΚΜ στους ξένους, ο Πιέρ κι ο… Πανιώνιος, τα εύσημα στη Νίκη και τα ψέματα της κόμισσας Φραγγιά
Στο Λονδίνο οι Έλληνες CEOs και ποιος άνοιξε 2 Petrus, ποιος αγοράζει Intralot, ποιες τράπεζες έχουν βγει για ψώνια, ψήνεται deal – έκπληξη, οι κινήσεις Μουνδρέα και Τομάζου, τι δείχνουν τα γκάλοπ, ο χαμός με Άδωνι κι ένα hot quiz με πρώην υπουργό
Η εισήγηση που απέρριψε ο ΚΜ, ποιος διέλυσε την Intralot και τι θα κάνουν τώρα οι μέτοχοι, το ράλι της ΓΕΚ, ο Παπακωνσταντίνου στο My Story, ο… σερβιτόρος της Κίμπι και το πάρτι της Ράνα Ζέιν (φωτό 40 χρόνια πριν)
Το θρίλερ με την Intralot και η αλήθεια για τα κέρδη του 2026, ποιες εταιρείες θα κατέβουν στον διαγωνισμό για τη σίτιση, η επιτυχία της Νίκης, οι νέες business του Λιάκου, τι έλεγε η Κίμπι στον Αργυρό στο FaceTime, και 2 quiz για τον ξυπόλυτο που φλερτάρει τη διάσημη και την κοινή πρόσκληση σε πάρτι με black tie
Οι super 10, η λάμψη σε Metlen και ΑΕΜ, η μεγάλη μπάλα της Σεμίραμις Παληού, ποια μετοχή του Buffett κάνει ράλι, πού θα επενδύσει το αμερικάνικο DFC και η βραδιά για τον Βαρδή τον «αϊτό της Κρήτης»
Τι θα γίνει στην Metlen, οι εκπλήξεις σε Cenergy, Intralot, Aktor, οι νέες business Στάσση, η κίνηση της Αγγελικούση, ο Άδωνις και τα Chanel της Κίμπι και το Βατερλό του Τσίπρα
Το turning point της Metlen, πώς MOH και ΕΛΠΕ κερδίζουν το παιχνίδι, το σπίτι των 5,5 εκατ. ευρώ στην Ύδρα, η πονηρή απόφαση για το Marina Tower, τα νέα σχέδια Πιερρ και Παπασταύρου, η διπλή έξοδος της Κίμπι και τα δυο ταλαντούχα κορίτσια του υπουργού
H super Metlen και η αγωνία, τα 1,6 ευρώ της Intralot, τα περίεργα της Goldman Sachs, το αντίο στον Πανάρα, τo γκολ της Βρεττού, οι νέες business Μπάκου – Καϋμενάκη και ο Γεράρδος στο My Story
H συνάντηση ΚΜ με Τραμπ, οι ευνοημένοι της Κίμπερλι, η αγωνία για Metlen, τι γίνεται με ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΓΕΚ, Aktor, dividend play έκανε τη ΔΕΗ ο Στάσσης, τα ακίνητα Σάλλα-Στασινόπουλου και ένα τραπεζικό quiz