ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με θερμά λόγια για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μίλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον ομόλογό του Νικολάι Ντιμιτρόφ.
«Θέλουμε να καλωσορίσουμε τη ‘Μακεδονία’ στο ΝΑΤΟ, ως τον 30ο μας σύμμαχο, δίχως περαιτέρω καθυστερήσεις» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία εξακολουθεί να εμμένει στην υφιστάμενη συνταγματική ονομασία:
«Η Τουρκία αναγνωρίζει την ‘Μακεδονία’ υπό το συνταγματικό της όνομα. Έχουμε ισχυρούς δεσμούς, που χρονολογούνται εδώ και πολλούς αιώνες» είπε ο κ. Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι είναι σημαντική για τα Βαλκάνια «η σταθερότητα της ‘Μακεδονίας’. Καθώς η Τουρκία, η Αλβανία, η Σερβία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μαυροβουνίου. Και αυτό επειδή η Τουρκία δίνει σημασία στη σταθερότητα της περιοχής και παρέχει στήριξη για οικονομική ανάπτυξης» υπογράμμισε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: «Εθνικά ωφέλιμη η συμφωνία» – Συγχαρητήρια στον Ζάεφ, πυρά σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ζάεφ καλεί τους Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Νέο ρεκόρ ο Dow Jones, απώλειες για S&P 500 – Βούλιαξαν SpaceX και AMD
- Πετρέλαιο: Τρίτη ημέρα υποχώρησης για τις τιμές, στα 79,45 δολάρια το βαρέλι το Brent
- Τραγωδία στη Βόρεια Καρολίνα: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς – Μέλη της ίδιας οικογένειας τα θύματα
- Πεζεσκιάν: Η επικοινωνία με τον ανώτατο ηγέτη Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι “τώρα πολύ δύσκολη”
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.