ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα πυρά της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο δέχτηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκοντ, «ο Μάνφρεντ Βέμπερ συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με δειλό τρόπο αναφορικά με τη “Μακεδονία” (sic). Ο Βέμπερ βάζει την κομματική πειθαρχία στους Έλληνες Χρηστιανοδημοκράτες (σσ. ΝΔ) πρώτα και πάνω από το μέλλον της “Μακεδονίας” (sic) στην Ευρώπη»,
Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής των Πράσινων σημειώνει πως η «συμπεριφορά του Βέμπερ δεν ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία περίοδο αυξανόμενου εθνικισμού».
Στη συνέχεια, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει υποστηρίξει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της ΠΓΔΜ. «Ο Βέμπερ και το ΕΛΚ πρέπει να κάνουν το ίδιο» προσθέτει ο κ. Γκίγκολντ, χαρακτηρίζοντας τους “Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες”, «λαϊκιστές και κοντόφθαλμους» γιατί «επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή της ονομασίας»!
Καταλήγοντας, ο κ. Γκίγκολντ τονίζει πως θα είναι “τραγικό”, σε “οικονομικό” και “πολιτικό” επίπεδο και για τις δύο χώρες, εάν δεν εφαρμοστεί η λύση που έχει βρεθεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινάκης: Πάνω από 563.000 νέες θέσεις εργασίας το 2019-2025 – Πλήρης απασχόληση 78,5% το 2025
- Βρετανία: Παραιτήθηκε από το κυβερνών κόμμα ο Μάντελσον μετά από νέες αποκαλύψεις για τον Έπσταϊν
- Ρήγμα στη Νέα Αριστερά: Αποχωρούν Μπίστης και 9 στελέχη με αιχμές για «πολιτικό εγκλωβισμό»
- Με κεντρικό μήνυμα τη συνεργασία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΝΑΤ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.