• Κοινωνία

    Δίκη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Χιλιάδες μικρομέτοχοι υπέρ Άγγελου Φιλιππίδη

    • NewsRoom
    Άγγελος Φιλιππίδης

    Άγγελος Φιλιππίδης. Τέως Επικεφαλής ΤΤ


    Απρόσμενους υπερασπιστές βρήκε ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, στη δίκη για τα φερόμενα επισφαλή δάνεια της Τράπεζας.

    Μικρομέτοχοι του (πρώην) Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που υπολογίζεται ότι φτάνουν στις 72.000, δήλωσαν σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Δημοσίου και των διοικήσεων της Τράπεζας.

    Οι μικρομέτοχοι, δια του δικηγόρου τους, δήλωσαν ότι δεν στρέφονται κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Τ.Τ. Αγγελου Φιλιππίδη διότι θεωρούν ότι έκανε σωστά τη δουλειά του.

    Όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους, «ο κ.Φιλιππίδης είναι ο μόνος από τους διοικούντες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευθύνες αφού η δική του διοίκηση τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε την Τράπεζα σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς στα τέλη του 2010 ήταν το τραπεζικό ίδρυμα με τις λιγότερες επισφάλειες».

    Αντίθετα, οι μικρομέτοχοι του Τ.Τ. θεωρούν ότι το Δημόσιο είναι εκ των βασικών υπευθύνων για την κατάρρευση της Τράπεζας.

    Οπως ανέφερε ο δικηγόρος τους, «το Δημόσιο είναι ο θύτης σε αυτή την υπόθεση και έχει θράσος που παριστάνει το θύμα, επιθυμώντας να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή σε αυτή τη δίκη. Το Δημόσιο έχει δομικές ευθύνες στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το κλείσιμο του, καθώς και την τεράστια ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι της τράπεζας.»



    ΣΧΟΛΙΑ