ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως μπορούμε να μαγειρέψουμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις ταλιατέλες. Η ζεστή σάλτσα τυριών θα σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση της. Ιδανική συνταγή για αυτές τις κρύες ημέρες.
Υλικά Συνταγής
- 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 σκ. σκόρδο
- 3/4 φλιτζ. ροκφόρ θρυμματισμένο
- 3/4 φλιτζ. . ανθότυρο θρυμματισμένο
- 3/4 φλιτζ. γραβιέρα
- 3/4 φλιτζ. παρμεζάνα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμ. πολύχρωμες ταλιατέλες (εμπορίου)
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στα πλάγια (πριν φουσκώσει), αφαιρούμε το σκόρδο, ενώ προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και τρίβουμε πιπέρι. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά (να μη βράσει!).
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τόσο χρόνο όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών. Τα στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη ζεστή σάλτσα 4 τυριών, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: www.argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η βασιλόπιτα του Άκη: Νόστιμη και αφράτη για μια γλυκιά και τυχερή νέα χρονιά (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο νόστιμη τάρτα Χριστουγέννων – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πιο νόστιμη συνταγή: Παστίτσιο σουφλέ του 5λέπτου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jonathan Anderson: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior έχει εμμονή με τα αρχαία ελληνικά φλιτζάνια
- Διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ: Πρώτη συνάντηση με τον Ά. Γεωργιάδη μετά την αξιολόγηση του ΕΣΥ
- Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών
- Παναθηναϊκός: Οι προθέσεις του Αλαφούζου και η σιωπή της Μαρίας Αγγελικούση που γεννά ερωτήματα
