ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως μπορούμε να μαγειρέψουμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις ταλιατέλες. Η ζεστή σάλτσα τυριών θα σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση της. Ιδανική συνταγή για αυτές τις κρύες ημέρες.
Υλικά Συνταγής
- 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 σκ. σκόρδο
- 3/4 φλιτζ. ροκφόρ θρυμματισμένο
- 3/4 φλιτζ. . ανθότυρο θρυμματισμένο
- 3/4 φλιτζ. γραβιέρα
- 3/4 φλιτζ. παρμεζάνα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμ. πολύχρωμες ταλιατέλες (εμπορίου)
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στα πλάγια (πριν φουσκώσει), αφαιρούμε το σκόρδο, ενώ προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και τρίβουμε πιπέρι. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά (να μη βράσει!).
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τόσο χρόνο όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών. Τα στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη ζεστή σάλτσα 4 τυριών, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: www.argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η βασιλόπιτα του Άκη: Νόστιμη και αφράτη για μια γλυκιά και τυχερή νέα χρονιά (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο νόστιμη τάρτα Χριστουγέννων – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πιο νόστιμη συνταγή: Παστίτσιο σουφλέ του 5λέπτου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρί Σαντάλ: Η πριγκίπισσα χωρίς βασίλειο, με νέα της σκηνή την Ελλάδα του 2025
- Το μεγάλο στοίχημα για την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ξεκινά η δημοπράτηση για το μητροπολιτικό πάρκο «AENAON» στον Φαληρικό Όρμο
- Η ανάπτυξη του Κυπριακού στόλου οφείλεται στο ελκυστικό φορολογικό σύστημα για τα «πράσινα πλοία» και στην φοροαπαλλαγή των Κυπρίων ναυτικών
- Από υπάλληλοι… δισεκατομμυριούχοι: Αυτά είναι τα νέα μέλη του billion dollar club
