Δύο πυροσβεστικά πλοιάρια, το ένα από τον Πειραιά και το άλλο από την Κρήτη, αναμένονται στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου, με σημαία Τουρκίας, «Kilic 1».
Το 11μελές πλήρωμα του πλοίου, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, έχουν επιβιβαστεί με ασφάλεια σε άλλο φορτηγό πλοίο, που έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή για βοήθεια. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού, αλλά και το ρυμουλκό «Αγ. Νικόλαος», που κατά περιόδους κάνει ρίψεις νερού.
Το «Kilic», που είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία, φέρει στις δεξαμενές του είκοσι τόνους ντίζελ.
Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβάν δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατίναξαν ΑΤΜ στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρκίνος: Πώς μπορεί να μετατραπεί σε χρόνιο νόσημα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα -Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Μπρατάκος: Δίκαιος ανταγωνισμός οι δασμοί στα δέματα έως €150
- Ελληνικό «FBI»: Εξάρθρωσε πολυμελή σπείρα που διακινούσε κλεμμένα και πλαστογραφημένα αυτοκίνητα – Το βίντεο της ΕΛΑΣ
- Στασινός (ΤΕΕ): Νέες τεχνικές οδηγίες για βιώσιμες κατασκευές
- 840 εκατ. ευρώ για το Euro 2028 ώστε να επουλωθούν οι πληγές του Brexit