ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα την κατάσταση γενικευμένης ανομίας που κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια.
Ο κ. Μητσοτάκης υποβάλλει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, τα οποία ο κ. Τσίπρας καλείται να απαντήσει στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή.
Αναλυτικά η Επερώτηση του κ. Μητσοτάκη:
Προς: τον Πρωθυπουργό, κ.Αλέξη Τσίπρα
Θέμα: Ανομία στα Πανεπιστήμια
Διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο, εισβολές και καταλήψεις χώρων, επιθέσεις, ληστείες, προπηλακισμοί. Καθημερινά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια, χώρους προαγωγής της γνώσης, της έρευνας και της επιστήμης, τους οποίους έχετε εγκαταλείψει απροστάτευτους. Αρκετά από τα δημόσια πανεπιστήμια αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους, εξ αιτίας της παραβατικότητας που επικρατεί στους χώρους τους και πέριξ αυτών.
Αντιδράσεις αγανάκτησης από την ακαδημαϊκή κοινότητα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας. Προ ημερών, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ανέστειλε συμβολικά τη λειτουργία της μετά την εισβολή και κατάληψη χώρου από το Ρουβίκωνα. Ομοίως, ανεστάλη συμβολικά η λειτουργία προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς για την απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών από τους χώρους με τους οποίους γειτνιάζει το Πανεπιστήμιο.
Καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι, πρώην και νυν Πρυτάνεις, η ίδια η ΠΟΣΔΕΠ, καλούν με ψηφίσματα, επιστολές και κάθε πρόσφορο μέσο την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατέψει Ιδρύματα, φοιτητές, καθηγητές και εργαζομένους από το κλιμακούμενο καθεστώς ανασφάλειας και εκτροπής. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, δε, αιτήθηκε ρητά την «αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο εξελίσσεται σε άσυλο προστασίας της ανομίας».
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός,
1.Συμφωνείτε με το Πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που εκκινεί από την άκρως στρεβλή παραδοχή ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον;
2.Προτίθεστε να απαντήσετε εμπράκτως στις κραυγές αγωνίας της πανεπιστημιακής κοινότητας και να βάλετε τέλος στο καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια;
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2018
Ο ερωτών,
Κυριάκος Μητσοτάκης
Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Shield AI – EFA GROUP: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη αυτόνομων και κυρίαρχων αμυντικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα
- Πετρέλαιο: Για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες το Brent έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι
- Τροχαίο δυστύχημα στη Μύκονο – Σκοτώθηκε Ιταλίδα που είχε έρθει στο νησί για το bachelorette party της
- Trade Estates: Διανέμει υπόλοιπο καθαρό μέρισμα €0,065/μετοχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.