ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντιδρά το πετρέλαιο στις συναλλαγές της Δευτέρας, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε την Παρασκευή, όταν και σημείωσε τη δέκατη πτωτική συνεδρίαση.
Το αμερικανικό αργό διέγραψε όλα τα κέρδη του 2018, ενώ βρίσκεται πλέον σε bear market.
Ωστόσο την Κυριακή, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι το Ριάντ σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή στην παγκόσμια αγορά κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει μείωση της της παγκόσμιας παραγωγής κατά 0,5%.
Στον απόηχο, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού καταγράφει άνοδο 1,5% στα 61,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent ενισχύεται 2,15% στα 71,72 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, αναλυτές θεωρούν ότι η μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία θα έχει προσωρινό μόνο αντίκτυπο στην ενίσχυση των τιμών καθώς η παγκόσμια επιβράδυνση είναι εδώ, αφού δύο από τις πιο ισχυρές οικονομίες παγκοσμίως, Γερμανία και Ιαπωνία, αναμένεται να ανακοινώσουν μείωση του ΑΕΠ τις επόμενες ημέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TEN (Νίκος Τσάκος): Ισχυρό άλμα 160% στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου – Μέρισμα-ρεκόρ $1 ανά μετοχή
- 17ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας: «Από την Ύδρα στους Παγκόσμιους Ωκεανούς: Ναυτιλία εν μέσω της Παγίδας του Θουκυδίδη;»
- Μια βόλτα στο Σίδνεϊ
- Η καρδιά του NBA χτύπησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας με το “3on3 Road to Glory” της Novibet

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.