ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η νέα εποχή στην Aξονική Tομογραφία: Πώς η Tεχνολογία Kαταμέτρησης Φωτονίων (Photon Counting CT) αλλάζει τη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενών
Απίστευτο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο της Κρήτης, όταν ηλικιωμένος ασθενής έφτασε συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο, για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Η περιπέτεια, που ευτυχώς είχε αίσια κατάληξη, ξεκίνησε από τα… πεσκέσια που έφερε μαζί του ο ασθενής για να κεράσει τους γιατρούς, ένα μπουκάλι με ρακή και μια κούτα με καλιτσουνάκια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, εκεί άρχισε το μπέρδεμα που, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ηλικιωμένος, τον οδήγησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απ’ όπου ευτυχώς έχει πάρει εξιτήριο. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Για να υποβληθεί στην αξονική τομογραφία, ο ασθενής έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό υγρό διαλυμένο σε νερό. Όταν ήπιε την πρώτη γουλιά που του έδωσε το συγγενικό του πρόσωπο από το πόσιμο -υποτίθεται- σκιαγραφικό, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η γεύση του είναι πολύ δυνατή. «Μην ανησυχείς» ήταν η απάντηση «το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις…».
Δεν είναι γνωστό πόσα νεροπότηρα με ρακή ήπιε, αλλά ξαφνικά ο ηλικιωμένος άνδρας άρχισε να κάνει εμετό, ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε έμοιαζε με εκείνη του εγκεφαλικού. Αμέσως, το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σύντομα διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.
Η περιπέτεια έληξε χωρίς άλλα απρόοπτα, αφού σύντομα ο άνδρας πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός στην Πάτρα: Ασθενής με λοιμώδες νόσημα «το ΄σκασε» από το νοσοκομείο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειροπέδες σε γιατρό που είχε κάνει το αυτοκίνητο… νοσοκομείο!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπουργείο Παιδείας για απόφαση ΣτΕ για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για κανέναν φοιτητή/φοιτήτρια
- Νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ο Παναγιώτης Γιαννακούλιας με απόφαση Γεραπετρίτη
- Πρόσκρουση σκάφους στο λιμάνι της Λευκάδας – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
- Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Έσοδα 112,3 εκατ. δολάρια και κέρδη 65,7 εκατ. δολάρια στο εξάμηνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.