Το ενδιαφέρον για τον χρυσό ως μέσο αντιστάθμισης επανέρχεται, με τους αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch να προβλέπουν ένα σύντομο ράλι στο άμεσο μέλλον.
Η θετική τοποθέτηση της τράπεζας για το πολύτιμο μέταλλο, βασίζεται στις ακραίες short τοποθετήσεις στα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού, τις χαμηλότερες εκτιμήσεις για το δολάριο αλλά και την ανάγκη των επενδυτών να αντισταθμίζουν το ρίσκο στα χαρτοφυλάκια τους.
«Το πρόσφατο περιβάλλον είναι ένα όπου το πολύτιμο μέταλλο ξανακερδίζει την πρωτοκαθεδρία ως εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου και έχει αξία τώρα», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Τράπεζας. «Η αγορά είναι σήμερα πολύ πουλημένη (short) στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού και η πιθανότητα μίας λιγότερης επιθετικής πολιτικής της Fed μέχρι το τέλος του έτους και το 2019 μπορεί να στηρίξει και να αυξήσει την αξία του χρυσού».
Η BAML συμπεριέλαβε στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο της θέσεις δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς (long call options) στο ETF SPDR, λήξης Ιανουαρίου με τιμή εξάσκησης στα 117 δολάρια.
Η τιμή του χρυσού στη spot αγορά ενισχύεται την Τρίτη 1,14% στα 1.235,60 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο 1,16% στα 1.238,8 δολάρια ανά ουγκιά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί μπορεί να ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε χρυσό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άγιο Όρος: Δεν απειλούν τη στατικότητα των κτιρίων οι ζημιές από τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Η πρώτη εκτίμηση για το κόστος αποκατάστασης
- Κάρπαθος: Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ
- Γαλλία: Η Renault θα παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία
- Πυροσβεστική: Υπό έλεγχο η φωτιά σε Μέγαρα, σε ύφεση η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
