ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διάταγμα που απαιτεί μόνο τη χρήση της τουρκικής λίρας για αγορά, πώληση και μίσθωση ακινήτων καθώς και για τη μίσθωση οχημάτων υπέγραψε την Πέμπτη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Τα συμβόλαια αγοράς, πωλήσεων και μίσθωσης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που έχουν γίνει σε ξένα νομίσματα θα μετατραπούν σε τουρκική λίρα εντός 30 ημερών, σύμφωνα με το διάταγμα, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Προσθέτει ότι στα τρέχοντα συμβόλαια, οι συμφωνηθείσες τιμές σε ξένα νομίσματα θα επαναπροσδιοριστούν σε τουρκική λίρα εντός ενός μηνός.
Στις 29 Αυγούστου, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να εμποδίσει τα ξένα νομίσματα να χρησιμοποιούνται στο real estate, όπως επίσης στις ενοικιάσεις και τις πωλήσεις εμπορικών κέντρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Βουτιά 7,6% στο Brent με προσδοκίες για συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
- Στην Τεχεράνη οι μεσολαβητές του Κατάρ – Το Ιράν θέλει συμφωνία, λέει ο Τραμπ
- Μουλέν (Τράπεζας της Γαλλίας): Μια διόρθωση στις μετοχές της ΤΝ στις ΗΠΑ μπορεί να πλήξει την Ευρώπη
- Γαλλία: Συζητά με τους Ταλιμπάν την επαναπροώθηση των Αφγανών που δεν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.