• Πολιτική

    Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός αναζητά δικηγόρο με προϋπηρεσία… αστροναύτη!

    • NewsRoom


    Ενδιαφέρον προκαλεί η διπλή ιδιότητα που ψάχνει ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ), μεταξύ άλλων, για επιστημονικό προσωπικό δέκα συνολικά διαφορετικών ειδικοτήτων, τους οποίους προσκαλεί για πρόσληψη. Οι υποψήφιοι, που πρόκειται να στελεχώσουν τον ΕΛΔΟ, θα είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και λειτουργία όλων των θεμάτων του οργανισμού που άπτονται του αντικειμένου τους και η καταληκτική ημερομηνία αποστολής αίτησης και βιογραφικού είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

    Μεταξύ των ειδικοτήτων, ωστόσο , που αναζητά ο Οργανισμός, είναι και εκείνη ενός επιστήμονα-νομικού συμβούλου σε θέματα Διαστημικού Δικαίου (Space Law). Ειδικότερα, αν ανατρέξει, κανείς στα προσόντα που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο υποψήφιος για τη θέση αυτή, θα διαβάσει, μέσα από τη σελίδα του ΕΛΔΟ στο Διαδίκτυο, ότι απαιτείται, μεταξύ άλλων, η «συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1 πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον 3 έτη».

    Το προσόν αυτό μάλιστα, το «πριμοδοτεί» ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός με 10 μόρια, όσα  δηλαδή δίνει σε Μεταπτυχιακό (5 μόρια) και Διδακτορικό (5 μόρια) τίτλο στο Διαστημικό Δίκαιο. «Κερασάκι στην τούρτα», η προφορική συνέντευξη, η οποία χαρίζει στον υποψήφιο 40 μόρια (σ.σ. άρα 40+10=50) και έτσι στην ουσία δεν χρειάζεται να έχει ο υποψήφιος ούτε Διδακτορικό ούτε τίποτα…

    Δείτε την προκήρυξη εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνταμ Κατζαβέλος: Σάλος στη Νότια Αφρική με τα ρατσιστικά σχόλια Έλληνα ομογενή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κυβέρνηση εξηγεί: Αυτά κάναμε στο Μάτι μέχρι σήμερα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαριές καταγγελίες Μανιάτη: Κυβερνητικό παραμάγαζο ο ΑΔΜΗΕ με golden boys των 7.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ