• LIFE&STYLE

    Άνταμ Κατζαβέλος: Σάλος στη Νότια Αφρική με τα ρατσιστικά σχόλια Έλληνα ομογενή

    • NewsRoom


    Πυρά εξαπέλυσαν χρήστες του Twitter εναντίον του Άνταμ Κατζαβέλου, Έλληνα ομογενή που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νότια Αφρική, για ένα βίντεο με ρατσιστικές εκφράσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας και σχολιαστής ειδήσεων σε ραδιοφωνικό σταθμό βρέθηκε για διακοπές στην Ελλάδα και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν γύρω του μαύροι άνθρωποι!

    «Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια περιγραφή του καιρού εδώ: Καταγάλανος ουρανός, υπέροχη ημέρα, καταπληκτική θάλασσα και κανένας κάφρος στον ορίζοντα. Γαμάτος παράδεισος στην γη», είπε ο ίδιος στο βίντεο. Ωστόσο, η λέξη «κάφρος», γνωστή και ως K-word «kaffir», θεωρείται ακραία ρατσιστική και αποδίδεται σε μαύρους, καθώς ως όρος εισήχθη μετά το Απαρτχάιντ.

    Στο twitter δημιουργήθηκε το hashtag #AdamCatzavelos με τον κόσμο να ξεσπά εναντίον του. Μάλιστα, το βίντεο έφερε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του από την οικογενειακή επιχείρηση, καθώς η φήμη του εστιατορίου St Georges Fine Foods, που διαθέτουν, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

    Προμηθευτές σταμάτησαν τη συνεργασία με την επιχείρηση, που αναγκάστηκε να τον απολύσει και να εκδόσει ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εκτός από την απομάκρυνση του Άνταμ από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, έγινε και συμφωνία για τη διαπραγμάτευση του 33% των μετοχών που κατέχει σε αυτή.

    Μάλιστα, τα μέλη της οικογένειας, που έγιναν δέκτες απειλών για τη ζωή τους, ανακοίνωσαν ότι αποδοκιμάζουν το ρατσισμό σε κάθε μορφή. Επισης, υποστηρίζουν ότι ο Άνταμ δεν έχει καμία επιχειρησιακή εμπλοκή στην άλλη οικογενειακή επιχείρηση, το εστιατόριο Smokehouse and Grill.

    «Εκ μέρους των επιχειρήσεών μας απολογούμαστε ανεπιφύλακτα για τον πόνο και το κακό που προκάλεσαν οι λέξεις του», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, με την οικογένεια να δηλώνει συντετριμένη.

    Πάντως, παραμένει άγνωστος ο χρόνος επιστροφής του Άνταμ Κατζαβέλος στη Νότια Αφρική, ενώ η οικογένειά του υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να έρθει αντιμέτωπος με τις πράξεις του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πρώην σύζυγος του μεγιστάνα Άλκη Δαυίδ σε σχέση με την κολλητή της (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου θα παρουσιάσει το My Style Rocks 2 – Ποια θα είναι η κριτική επιτροπή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Αθηνά Οικονομάκου ετοιμάζεται για γαμοβάφτιση – Αυτό είναι το προσκλητήριο! (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ