ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα 22,4 δισ. ευρώ τα συνολικά έσοδα από τυχερά παιχνίδια το 2021, αύξηση 35,4%- Μειωμένα τα έσοδα του Δημοσίου
Κοντά στα επίπεδα της επίγειας αγοράς τυχερών παιχνιδιών βρίσκεται πλέον η αγορά του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) στην επίγεια αγορά τυχερών παιχνιδιών «παίχτηκαν» κάτι παραπάνω από 6 δισ. ευρώ, ενώ μέσω ίντερνετ η αξία των πονταρισμάτων έφθασε τα 5,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο με βάση τις καταστάσεις που υπέβαλλαν φέτος στην ΕΕΕΠ οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, τα συνολικά τους έσοδα ανήλθαν το 2017 σε 5,3 δισ. ευρώ με τα μικτά κέρδη (GGR) μόλις στα 280,6 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο διάστημα, τα πονταρίσματα σε παράνομα στοιχήματα εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 5 δισ. ευρώ, ενώ η ΕΕΕΠ εντόπισε πριν το μουντιάλ 1.400 νέους ιστότοπους παράνομου στοιχηματισμού και έτσι η σχετική black list ξεπέρασε τις 2.700 εγγραφές.
Η επισκεψιμότητα στα καζίνο εμφανίζεται μειωμένη κατά 4,4% σε σχέση με το 2016. Ο συνολικός αριθμός των επισκέψεων ανήλθε σε 2.456.549 έναντι των 2.570.078 το 2016 όμως ο συνολικός κύκλος εργασιών τους αυξήθηκε στα 1,582 δισ. από 1,577 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Στα 100 δολάρια το βαρέλι Brent για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση
- ΕΝΦΙΑ: Παράταση μη καταβολής για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές
- Nvidia: Προβλέπει έσοδα 1 τρισ. δολαρίων από τσιπ AI έως το 2027
- Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.